"da li ste za ekspertsku rekonstrukciju Vlade"

URA: Da li Bečićev potpis i dalje stoji na Sporazumu i da li Demokrate napuštaju evroatlantski kurs

"Izbor Tužilačkog savjeta i reforme u tužilaštvu nijedan politički subjekat ne smije uslovljavati političkim kalkulacijama i apetitima. Vi to upravo radite u dosluhu sa političkom grupacijom sa kojom sada očigledno dijelite jednake poglede na buduće političke proces"

21203 pregleda 462 reakcija 99 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Građanski pokret URA pitao je Demokratsku Crnu Goru da li potpis njihovog lidera i predsjednika Skupštine Alekse Bečića "i dalje stoji na Sporazumu iz 9. septembra prethodne godine".

Iz URA su u reagovanju pitali Demokrate da li napuštaju "evroatlantski kurs, imajući u vidu da je novi dogovor sklopio sa partijama koje su se tom sporazumu najviše protivile".

Iz URA su Demokratskom frontu poručili "da ne zavarava javnost da je URA na sastanku parlamentarne većine dala podršku dogovoru aktuelne većine koji nije na osnovama sporazuma od prethodne godine".

"Od toga sporazuma nećemo otići ni pedalj a ako možete na drugim osnovama da vršite vlast i za to, zajedno sa Demokratama, imate većinu, srećno bilo. Pošto Zakon o porijeklu imovine ulazi u završnu fazu pripreme, svi su se okrenuli protiv URE", poručili su iz ove stranke.

Pitali su Demokrate i da li su, ukoliko poštuju sporazum iz 9. septembra prethodne godine, za ekspertsku rekonstrukciju Vlade.

"Izbor Tužilačkog savjeta i reforme u tužilaštvu nijedan politički subjekat ne smije uslovljavati političkim kalkulacijama i apetitima. Vi to upravo radite u dosluhu sa političkom grupacijom sa kojom sada očigledno dijelite jednake poglede na buduće političke procese. Sve je legitimno ali dobro je da to građani konačno i znaju", poručuju iz URE Demokratama.

Dodali su u da je "apsurdno" da im o zapošljavanju govori partija "koja je u potpunosti preuzela model djelovanja DPS-a".

"I koja je prepoznata kao novi šampion partijskog zapošljavanja. Interesnatno je da su Demokrate upravo bili protivnici pristupa demonopolizacije koje je imao za cilj da se ni u jednom sektoru u sistemu ne stvaraju partijski feudi ali i principa depolitizacije po dubini", navode iz URE.

"Ako već želite da polemišemo o ovome ozbiljno odgovorite koliko ste ljudi zaposlili u energetskom sektoru i šta znače ugovori o preuzimanju radnika i koliko ste vaših odbornika preuzeli u preduzeća kojima rukovode vaši kadrovi.SD i SDP bi vam pozavidjeli na koji način stvarate partijske feude u važnim državnim organima i preduzećima", zaključuje se u saopštenju GP URA.

Preporučujemo za Vas