"dok je Abazović u Vladi, da ona ne može biti ekspertska"

Demokrate: Za šta je konkretno ekspert čovjek koji nema dan radnog staža u sektoru bezbjednosti

"Potpis Alekse Bečića je beskompromisno na Sporazumu čiji je on autor, a koji ste vi i tada jedva potpisali, da bi sad pokušali lažno da se predstavite zaštitnicima Bečićevog Sporazuma"

24399 pregleda 128 reakcija 128 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora poručila je da dok je Dritan Abazović u Vladi, da ona ne može biti ekspertska.

Demokrate su Građanski pokret URA pitali "za šta je konkretno ekspert čovjek koji nema dan radnog staža u sektoru bezbjednosti, a vodi isti još predstavljajući da svako ko progovori o načinu na koji ga vodi jeste izdajnik i antievropejac".

Demokrate su, između ostalog, optužile URU i da su sve "spremili da DPS pobijedi na Cetinju.

Građanski pokret URA prethodno jed pitao Demokrate da li potpis njihovog lidera i predsjednika Skupštine Alekse Bečića "i dalje stoji na Sporazumu iz 9. septembra prethodne godine".

"Potpis Alekse Bečića je beskompromisno na Sporazumu čiji je on autor, a koji ste vi i tada jedva potpisali, da bi sad pokušali lažno da se predstavite zaštitnicima Bečićevog Sporazuma. Demokrate ni za milimetar ne odstupaju od svog poznatog političkog kursa - beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije, nikad sa DPS-om, evropske integracije bez alternative i evroatlanski kurs Crne Gore", navodi se u reagovanju Demokrata.

Dodaju da kada je GP URA sa DF-om "pisala tužilačke zakone suprotno evropskim standardima", dasu ih vraćali na evropski put.

"Kad ste dogovarali antievropski Tužilački savjet, mi smo vas vraćali na evropski put. Kad ste ignorisali poruke Vebera i Evropske komisije, mi smo vas vraćali na evropski put. Uostalom, zamislite "evopsku" partiju koja na stranačkim organima odlučuje o vjerskim obredima?! Evropski nema šta. Isto kao i DPS koji je na organima partije donosio odluke o osnivanju crkava. Razlika je samo u tome što oni imaju hrabrosti da istu priču pričaju i na lokalu i na državnom nivou, dok ste vi na lokalu za jedno, a na državnom nominalno za nešto drugo. Dok je Abazović u Vladi, Vlada nije ekspertska. Jer za šta je konkretno ekspert čovjek koji nema dan radnog staža u sektoru bezbjednosti, a vodi isti još predstavljajući da svako ko progovori o načinu na koji ga vodi jeste izdajnik i antievropejac? Isti diskurs kao razbijeni DPS. O kakvoj ekspertizi mi tu uopšte govorimo? Ekspertizi za političko ucjenjivanje, ili ekspertizi za odbijanje naređenja premijera i opstrukcije sprovođenja Ustava i zakona države Crne Gore što je zemlju moglo koštati užasne cijene", navodi se u reagovanju Demorkata.

Navode i da je Bečićev potpis na Sporazumu, ali da je potpis URA "u fioci Aleksandra Vučića".

"Sa kojim dogovarate Tužilački savjet i tužilačke zakone, i kojem ste referisali o stanju na Cetinju. Dok smo mi satanizovani od beogradskih tabloida, vi ste bili (i ostali) zvijezde istih Vučićevih medija. Dok smo mi čvrsto stajali uz Ustav i zakone ove države da se ustoličenje mitropolita obavi na Cetinju, vi ste učinili sve da se to ne desi i da na taj način Veselin Veljović preuzme kontrolu nad situacijom, nakon čega bi zemlja bila u haosu. Sve ste spremili da DPS pobijedi na Cetinju, a vaši postupci su dokaz da imate dogovor s njima i da samo tražite opravdanje da ga ozvaničite. Evo vam prilike: rušite Vladu", navodi se u reagovanju.

Demokrate su tražile od URA da odgovori na više pitanja "ako smije".

"Zašto je Zoran Lazović dobio status štićene ličnosti i koliko ga pripadnika Uprave policije obezbjeđuje i ko su ti službenici? Ko drži Hotel Podgoricu i zašto tamo pripadnici Uprave policije nijesu mogli da ugase muziku za vrijeme kovid mjera? Gdje su raspoređeni pripravnici tzv. Specijalnog policijskog odjeljenja (SBPOK) koji su bili u Lazovićevom timu? Gdje trenutno radi sin Zoran Lazovića koji se gledao sa Veljkom Belivukom u Crnoj Gori? Da li je Ljubo Milović još uvijek službenik policije ili MUP-a? Gdje radi Marko Lazović?Da li je tačno da je on zadužen za "zaštitu" lica koja su dobila status svjedoka saradnika? Gdje je raspoređen Zoran Tomčić? Čime je kum Zorana Lazovića zavrijedio toliko vaše povjerenje da ste ga postavili na poziciju savjetnika direktora Uprave policije? Gdje je raspoređen Dejan Ostojić? Da li su ga na tu poziciju kvalifikovali batinjanje i kažnjavanje učesnika litija? Gdje su raspoređeni: Tiho Goranović, Darko Mađarić, Milovan Pavićević, Miloš Vučinić, Jovica Rečević, Veselin Magovčević, Drago Spičanović? Koje ste kriterijume imali prilikom biranja ljudi kojima najviše vjerujete? Profesionalnost, dosljednost, uzornost i moralne kriterijume nijeste, pa nam objasnite koje kriterijume jeste. Gdje vam je Simijanović, vaš aktivista iz Bara, kog ste predstavljali kao američkog zvaničnika? Koji vam je beogradski tabloid omiljeni i čime ste zavrijedili tu promociju", pitanja su koja su iz Demokratske Crne Gore postavili GP URA.

Tvrde da kada URA odgovori na ova pitanja, "biće jasno i vaše djelovanje u sektoru bezbjednosti".

"A radi pune informacije dužni ste da obrazložite javnosti zašto ste izmišljali terorističke napade i potencijalno ubistvo patrijarha? Je li cilj bio da se mitropolit Joanikije povuče, a vi se oslobodite odgovornosti? Neka javnost zna i da ste sa DF-om dogovarali partijske kandidate kako biste istrgovali sa nezavisnim institucijama. Mislili ste da će vam to proći? Kad odgovorite na ovo, a nećete to unaprijed znamo, ima toga još. Samo polako", navodi se između ostalog u reagovanju.

Preporučujemo za Vas