pozdravili dogovor df-a i demokrata

SNP: Samo konsenzusom se možemo dogovoriti oko rekonstrukcije Vlade

"Naši kadrovi mogu odgovoriti najsloženijim zadacima na evropskom putu naše države"

14324 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija (SNP) pozdravila je dogovor Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore o rekonstrukciji Vlade, poručujući da neće dozvoliti da budu "samo nijemi posmatrači budućih društvenih i političkih dešavanja"

Iz SNP-a je saopšteno da je rukovodstva te partije održalo sastanak sa predsjednicima odbora na lokalnom nivou.

"Rukovodstvo SNP-a je još jednom podvuklo nemjerljiv doprinos, koji je naša partija dala i daje kako bi Crna Gora što prije postala dio porodice evropskih demokratskih društava. Samim tim, nećemo dozvoliti da budemo samo nijemi posmatrači budućih društvenih i političkih dešavanja. Poručujemo i ovoga puta da se isključivo na korektnim odnosima, konsenzusom, uz aktivno učešće svih predstavnika aktuelne većine, možemo dogovoriti oko, sada već, obavezne rekonstrukcije Vlade, uz zaključak da naši kadrovi mogu odgovoriti najsloženijim zadacima na evropskom putu naše države", navodi se u saopštenju SNP-a.

Dodaju da su da "čitavo vrijeme potencirali činjenicu da su dijalog, otvoren razgovor, postizanje najšireg mogućeg konsenzusa jedini načini izlaska iz krize".

"I da međusobna napadanja mogu jedino donijeti trenutnu korist bivšem režimu. Istovremeno smatramo da su, uz aktuelnu većinu, manjinske partije i njihovi predstavnici dobrodošli u svaku novu rekonstruisanu Vladu u kojoj nema elemenata DPS-a i njima srodnih političkih subjekata", navodi se.

Iz SNP-a ističu da su dešavanja na Cetinju "samo konstatovala nasilnički karakter prethodnog režima na čelu sa DPS-om", i da u tom pravcu svi konstituenti aktuelne vlasti moraju pokazati dodatnu političku zrelost i ozbiljnost.

Preporučujemo za Vas