Demokrate: Ono što URA radi godinu dana je ultimativnog karaktera

Demokrate ističu da se mora shvatiti da bavljenje politikom ne negira ekspertizu u određenoj oblasti, a samim tim ni upotrebljivost date osobe u izvršnoj vlasti kako bi neki željeli predstaviti, ali samo u slučaju drugih

12422 pregleda 101 reakcija 101 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Upravo ono što radi Građanski pokret URA jeste ultimativnog karaktera, i to je stanje koje traje čitavu godinu, a sada će konačno prestati i Crna Gora će dobiti stabilnu Vladu koja će se moći skoncentrisati isključivo na ono što joj je posao i obaveze prema građanima Crne Gore.

Ovo je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, reagujući na izjavu potpredsjednice URE Jovane Marović da dogovor Demokrata i DF-a djeluje kao ultimatum, kao i da će URA o eventualnom učešću u rekonstrukciji Vlade odlučivati kada budu poznate precizinije informacije o dogovoru između ta dva subjekta.

Povezani članci

19. Septembar 2021.

Marović: Dogovor Demokrata i DF-a djeluje kao ultimatum

Demokrate su ocijenile da je veoma čudno da kolege iz GP URA kažu da “nema preciznih informacija” u vezi sa dogovorom između Demokrata i DF-a, a samim tim ni “osnova za odlučivanje”, "ali jasno saopštavaju da je taj dogovor u stvari ultimatum. Ultimatum je, dakle, dogovor dva najveća politička subjekta većine koji ima za cilj smiriti političke tenzije i Vladi dati stabilnost"

"Ali, da budemo do kraja jasni: postoje dvije koncepcije Vlade o kojima se razgovaralo prije formiranja 42. Vlade Crne Gore. To su ekspertski model i politički model. I shodno tome, ova Vlada, kojoj nesporno treba osnaženje i osvježenje će u dogovoru sa premijerom Krivokapićem biti dopunjana ekspertima koji mogu biti i političari, a mogu biti i eksperti nepolitičke ličnosti. I obje varijante su potpuno u redu, jer jedino što nas zanima jeste cilj: da Vlada bude stabilna i sposobna da uspješno odgovori svim izazovima i zadacima koje nameću društvene potrebe", navodi se u njihovom saopštenju.

Demokrate ističu da se mora shvatiti da bavljenje politikom ne negira ekspertizu u određenoj oblasti, a samim tim ni upotrebljivost date osobe u izvršnoj vlasti kako bi neki željeli predstaviti, ali samo u slučaju drugih.

"U tom svjetlu naglašavamo da ukoliko se odlučimo za drugi scenario, dakle za eksperte, Vladu će treba da napuste svi koji nisu eksperti, jer više prostora za igre i ucjene neće biti", saopšteno je iz te partije.

Bonus video: