Marović: URA nije dobila detaljan i obrazložen predlog za rekonstrukciju Vlade, ovo je prebacivanje loptice...

Ona je navela da je Krivokapić nedavno istakao da će se odrediti u odnosu na stav 41 poslanika.

14601 pregleda 245 reakcija 49 komentar(a)
Marović, Foto: GP URA
Marović, Foto: GP URA

Građanski pokret URA nije dobio detaljan i obrazložen predlog za rekonstrukciju Vlade, kazala je potpredsjednica te partije Jovana Marović, navodeći da su moguće mnoge opcije i da su za URA-u ključni principi iz sporazuma potpisanog u septembru prošle godine.

Premijer Zdravko Krivokapić najavio je da će Vlada nakon rekonstrukcije imati tri potpredsjednika i da će resori, koji su se pokazali kao obimni sa aspekta njihove funkcionalnosti, biti podijeljeni saglasno dogovoru predsjednika Vlade i parlamentarne većine.

„URA još nije dobila detaljan i obrazložen predlog za rekonstrukciju Vlade i sve što smo uspjeli da vidimo je nekoliko saopštenja, koja po pravilu stižu u kasnim večernjim satima“, rekla je Marović agenciji MINA.

Ona je navela da je Krivokapić nedavno istakao da će se odrediti u odnosu na stav 41 poslanika.

„A mi još nemamo tako nešto i za nas je ovo sve samo prebacivanje loptice i opipavanje terena, budući da nijesmo dobili poziv za sastanak, kao i da nijesmo razgovarali o konkretnim modelima i rješenjima ni sa jednim političkim subjektom“, kazala je Marović.

Prema njenim riječima, mnoge opcije su moguće.

„Za sada se o njima ne bismo izjašnjavali“, rekla je Marović.

Kako je navela, u svakoj od njih za URA-u su ključni principi iz sporazuma potpisanog u septembru prošle godine, ubrzanje demokratizacije i evropske integracije, kao i poštovanje preuzetih međunarodnih obaveza.

„Kada je riječ o demokratizaciji, ona koalicionim partnerima i nije prioritetna, uzimajući u obzir uporno odlaganje izbora Tužilačkog savjeta, što je važan korak ka efikasnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala“, kazala je Marović.

Bonus video: