Predsjedništvo DF: Marković, Stanković i Pažin stoje iza ugrožavanja bezbjednosti lidera DF

"Mi shvatamo paniku u redovima režima zbog kraha lažnog montiranog slučaja državnog udara, gdje cijela Crna Gora gleda na koje grane je ovaj režim doveo tužilaštvo i pravosuđe, da nam se sprda čitav svijet"
50 pregleda 72 komentar(a)
Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.11.2017. 13:15h

Predsejdništvo Demokratskog fronta (DF) optužilo je danas premijera Duška Markovića, vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i ministra pravde Zorana Pažina da stoje iza ugrožavanja bezbjednosti lidera DF.

"Ocjenjujemo veoma zabrinjavajućom namjeru Duška Markovića, Zorana Pažina i Ivice Stankovića da se kroz instruiranje svjedoka saradnika Saše Sinđelića, pokušaju kriminalizovati lideri DF, kao navodni naručioci njegovog atentata, čime nam se crta meta na grudima i ugrožava naša bezbjednost. Mi shvatamo paniku u redovima režima zbog kraha lažnog montiranog slučaja državnog udara, gdje cijela Crna Gora gleda na koje grane je ovaj režim doveo tužilaštvo i pravosuđe, da nam se sprda čitav svijet. Ipak, pokušaji režima da crtaju mete na grudima lidera DF i da ugrožavaju našu bezbjednost i bezbejdnost naših porodica, neće ostati bez adekvatnog odgovora DF", navodi se u saopštenju Predsjedništva DF.

U saopštenju se dodaje da je kao dio nove faze obračuna režima sa DF, obijena kuća Predraga Bulatovića, kao i da je juče izvedena diverzija na automobilu Branka Radulovića, što ocjenjuju kao nastavak progona i pokušaja i fizičke eliminacije lidera DF.

"Ukoliko se odmah ne otkriju nalogodavci, organizatori i izvršioci ovih napada na lidere DF, DF će Duška Markovića, Ivicu Stankovica i Zorana Pažina držati kao opdgovorne za pokušaj fizičke likvidacije lidera DF. Predsjedništvo DF je ocjenilo da naši hrabri aktivisti odrađuju sjajan posao u kampanji za lokalne izbore u Mojkovcu i na Cetinju, uprkos činjenici da zbog eskalacije državnog, tužilačkog, pravosudnog, medijskog, mafijaškog progona lidera DF, mi nijesmo u mogućnosti da damo svoj puni doprinos kampanji, što je i cilj ove režimske harange protiv DF. Predsjedništvo DF je sigurno da će građani Mojkovca i Cetinja prepoznati hrabru i časnu borbu DF za pravdu i istinu i da će svojim glasom listama DF, postati dio pokreta za oslobođenje naše države od okova jednog korumpiranog i anticrnogorskog režima koji je opljačkao državu i narod i obrukao naše slavne pretke i našu istoriju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: