Demokrate: Zna Abazović da nemamo komunikaciju sa Mandićem i da su naši odnosi narušeni

"Što se tiče pitanja partija koje predstavljaju manjinske narode, valja naglasiti i sledeće - stav Demokrata jeste da partije manjinskih naroda trebaju biti dio svake Vlade Crne Gore, te je naša ruka uvijek pružena za saradnju"

25998 pregleda 203 reakcija 57 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

U pregovaračkom procesu između Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta a nijesu učestvovali ni Andrija Mandić, ni Aleksa Bečić, saopšteno je iz Demorkatske Crne Gore.

Građanski pokret URA ranije danas je saopštio da saopštenje premijera Zdravka Krivokapića povodom rekonstrukcije Vlade Crne Gore "vide kao reagovanje na dogovor jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića i predsjednika Demokratske Crne Gore Alekse Bečića".

"Takođe, nije nam jasno zašto je Katnićevom "prijatelju" odjednom sporna komunikacija sa Demokratskim frontom, kad je on taj koji je imao više susreta sa liderima DF-a, nego sa svojim potpredsjednicima. To, naravno, pozdravljamo i pohvaljujemo, ali smatramo da je vrhunac licemjerstva da se danas Demokratama spočitavaju stvari koje zapravo radi predsjednik URA Dritan Abazović, i da se na taj način obmanjuje javnost", navodi se u reagovanju.

Dodaju i da "Abazović zna" da komunikacija na relaciji Mandić – Demokrate nema, te da su ti odnosi, "zbog poznatih stvari narušeni, sa obije strane".

"Zna, ali mu je prikladnije da se, umjesto da podrži dogovor koji će Vladi dati stabilnost, posluži informerskim metodama koji za cilj imaju upravo rušenje prijeko potrebne stabilnosti. Što se tiče pitanja partija koje predstavljaju manjinske narode, valja naglasiti i sledeće - stav Demokrata jeste da partije manjinskih naroda trebaju biti dio svake Vlade Crne Gore, te je naša ruka uvijek pružena za saradnju".

Demokrate navode i da smatraju "da je vrijeme da se energija GP URA usmjeri ka procesima koji imaju za cilj da doprinesu društvu".

"Jer je pred Crnom Gorom niz suštinski važnih izazova, a šansa koju smo dobili od građana na parlamentarnim izborima mora se iskoristiti da se naprave ključne reforme za budućnost, a ne da tu podršku koristimo za ispoljavanje uskopartijskih interesa i što bolja pozicioniranja unutar političke moći, te da Ura svoju energiju ne troši na sitne spinove", navodi se u saopštenju.

Bonus video: