Radnička partija osnovala Stručni savjet

U RP smatraju da je pogodan trenutak da se, godinu dana nakon promjene vlasti, promijeni i ubrza način djelovanja državnih institucija u zaštiti, ali i razvoju prava radnika

1595 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Ranička partija
Foto: Ranička partija

Radnička partija (RP) osnovala je Stručni savjet koji je, kako je saopšteno, otvoren za svakoga ko smatra da može dati doprinos da Crna Gora država bude ekonomski razvijenija i socijalno ravnopravnija.

To bi, kako navode iz RP, trebalo da je jedinstven cilj vladajuće većine.

"Članovi su uglavnom nestranačke ličnosti, različitih akademskih zvanja, koje su potpuno ostvarene u oblastima kojima se bave, bez ikakvog ranijeg političkog angažovanja. Riječ je o ekonomistima, pravnicima, inženjerima,doktorima..." - navodi se u saopštenju RP.

Kazali su kako su smatrali da je pogodan trenutak da se, godinu dana nakon promjene vlasti, promijeni i ubrza način djelovanja državnih institucija u zaštiti, ali i razvoju prava zaposlenih radnika, svih zanimanja, vjera i nacija, bez obzira na partijsku pripadnost.

"Sačekali smo ovih godinu dana nakon izborne pobjede da bi sagledali, nakon usporenog početka, šta može da se ubrza, usavrši, prezentuje običnom čovjeku, radniku, čija su prava uvijek najugroženija."

Dodatan razlog ovog organizovanja, ističu iz RP, jeste i to što je predsjednik te partije Maksim Vučinić ujedno i predsjednik "najaktivnijeg skupštinskog tijela", Komisije za praćenje i kontrolu postupaka privatizacije.

"Za šest sjednica koje su održane, inicirani su određeni predlozi u skladu sa ovlašćenjima Komisije, koji su doveli do reakcija nadležnih državnih organa, što smatramo značajnom zaslugom rada Komisije."

"U tom cilju sa zadovoljstvom objavljujemo i posjetu članova Stručnog savjeta odredjenim Ministrastvima Republike Srbije, kao nama najbliže države, koja moze i želi da pomogne svojim znanjem, iskustvom i resursima u više različitih oblasti", dodaju iz RP.

Kazali su da će se sve aktivnosti i predlozi sprovoditi u dogovoru sa "onima koji imaju najveći kapacitet i zakonski osnov da iskoriste šanse."

"Ulogu Savjeta vidimo u prepoznavanju tih šansi, korišćenju svojih kontakata i iskustva u različitim oblastima. Svi bi trebalo da smo ujedinjeni na istom putu ekonomskog oporavka, uz napomenu da smo svjesni postojanja razlika na drugim poljima. U tom cilju, još jednom pozivamo sve zainteresovane strane da nam se priključe, kako one koji imaju neki problem, koji imaju neki interesantan projekat ili ideju, tako i one koji mogu pomoci da se prethodno navedeno sprovede. Prava radnika na prvom mjestu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: