MPNKS: Smjena Laloševića nije usmjerena protiv SNP u cjelosti, reakcija na loš rad i profesionalne propuste pojedinca

"Zakon treba da bude jednak za sve, i kad štiti i kad kažnjava"

10238 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Ministarstvo prosvjete
Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta saopštilo je da odluka o smjeni dosadašnjeg v.d. direktora Uprave za sport i mlade, Vasilija Laloševića, "nije usmjerena prema Socijalistickoj narodnoj partiji".

"Gospodin Lalošević nije i ne može biti SNP u cjelosti. Ovo je bio jedan odgovaran čin državnog organa kakav MPNKS jeste. Naša namjera nije da se obračunamo sa bilo kojim političkim činiocem, ovo je bila samo reakcija na loš rad i profesionalne propuste pojedinca", navodi se u saopštenju.

Dodaju da "zakon treba da bude jednak za sve, i kad štiti i kad kažnjava", te da se Lalošević "ogriješio o zakon".

"Nakon promjena koje su nastupile 30. avgusta 2020. godine, obećali smo svim građanima Crne Gore da ćemo poštovati i sprovoditi zakon u potpunosti, da nećemo, kako se to radilo decenijama unazad, zakon krojiti ni "po babu ni po stričevima". Tog svog obećanja držaćemo se u potpunosti, bez obzira na političke implikacije i bez namjere da pravimo kompromise. „Ko ne kažnjava prekršaj, taj zapovijeda da se on čini“ je pravilo kojeg se držimo. Stoga, MNPKS želi još jednom istaći da su informacije i podaci koje smo već dostavili na uvid javnosti istiniti, tačni i lako provjerljivi i da je MNPKS reagovalo isključivo na stručan i profesionalan način", zakjlučuje se u saopštenju MPNKS.

Povezani članci

24. Septembar 2021.

SNP: Ministarka Bratić više nema našu podršku

Bonus video: