SNP: Ministarka Bratić više nema našu podršku

Iz SNP-a su kazali da je smjena Laloševića sa mjesta v.d. direktora Uprave za sport i mlade bila glavna tema današnjeg sastanka lidera partije Vladimira Jokovića i premijera Zdravka Krivokapića

32935 pregleda 617 reakcija 71 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, nakon smjene Vasilija Laloševića, više nema podršku Socijalističke narodne partije (SNP), rekli su "Vijestima" iz te partije.

Iz SNP-a su kazali da je smjena Laloševića sa mjesta v.d. direktora Uprave za sport i mlade bila glavna tema današnjeg sastanka lidera partije Vladimira Jokovića i premijera Zdravka Krivokapića.

"Glavna tema sastanka predsjednika Jokovića i premijera Zdravka Krivokapića bila je smjena gospodina Vasilija Laloševića i više nego tendeciozno obraćanje ministarke Bratić sa netačnim informacijama s tim u vezi. Gospodin Lalošević će o spornoj temi imati svoju pres konferenciju, na kojoj će opširnije objasniti novonastalu situaciju. Ono što je sigurno jeste da, nakon ovog čina, Vesna Bratić više nema podršku SNP-a", poručili su iz partije koja je dio vladajuće većine.

SNP je ranije danas odložio pres konferenciju zakazanu za 11 sati, zbog hitnog sastanka Jokovića i Krivokapića.

Vlada je juče na sjednici razriješila Laloševića zbog, kako su naveli, isteka vremena od šest mjeseci od kada je određen za v.d. direktora Uprave za sport I mlade. Za novog v.d. direktora Uprave za sport imenovan je doktor sportskih nauka Marko Begović.

Iz resora Vesne Bratić danas je saopšteno da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo predmet protiv Laloševića.

Iz tog resora Ministarstva su naveli da je Lalošević u obavljanju funkcije prekoračio ovlašćenja i da je svojim činjenjem doveo u nezavidan položaj sport u cijeloj Crnoj Gori.

"Uprava za sport i mlade je ignorisala Svjetsku antidoping agenciju (WADA) jer nije dostavila Upitnik za prošlu godinu, niti su imali ikakav kontakt sa WADA, zbog čega je agencija internim kanalima pokušavala da stupi u kontakt sa vlastima u Crnoj Gori", saopšteno je iz MPNKS.

Navodi se da je rezultat navedenog da je Crna Gora pred isključenjem njenih sportista iz svih takmičenja.

Objašnjeno je da su protiv Laloševića formirani spisi predmeta kod Specijalnog državnog tužioca u odnosu na njegov status i u odnosu na Odluku o dodjeli sredstava za sprovodjenje programa sportskih organizacija u 2021.godinu.

Bonus video: