susret Radulović-Di Karlo

Ujedinjene nacije će nastaviti da podržavaju Crnu Goru u sprovođenju reformi

"Crna Gora je, kao partner, otvorena prema svim inicijativama UN koje mogu doprinijeti unapređenju kvaliteta života crnogorskih građana", kazao je Radulović

2438 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovarao je u Njujorku sa podsekretarkom Ujedinjenih nacija za politička pitanja i aktivnosti izgradnje mira Rozmari di Karlo, koja je poručila da će UN nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u sprovođenju reformske agende.

Podsekretarka Di Karlo, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskh poslova, je pohvalila otvorenost i kooperativnost crnogorskih institucija, te izrazila spremnost da UN tim u Crnoj Gori pomogne u ostvarivanju prioriteta Vlade.

Na toj liniji, Radulović je, kako se dodaje, pohvalio dobru saradnju i izrazio zadovoljstvo dugogodišnjim partnerskom odnosom sa UN sistemom u zemlji, uključujući podršku u prethodnom periodu u kontekstu suočavanja sa posljedicama COVID-19 pandemije.

"Crna Gora je, kao partner, otvorena prema svim inicijativama UN koje mogu doprinijeti unapređenju kvaliteta života crnogorskih građana. Vlada je odlučna u toj namjeri i želi da u ovim procesima ima pokretačku ulogu. Kako bismo to i ostvarili, od UN očekujemo transparentnost i otvorenu komunikaciju koja je i do sada odlikovala našu sadržajnu saradnju", kazao je Radulović.

Na sastanku je bilo riječi i o komplementarnosti UN održive agende sa vanjskopolitičkim ciljevima i aspiracijama Crne Gore ka članstvu u Evropskoj uniji.

"Radulović je ukazao na nepokolebljivost Crne Gore na njenom evropskom putu, koji za nas nema alternativu. Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim kretanjima na regionalnom i međunarodnom planu, ukazujući na značaj zajedničkih napora i multilateralizma u izgradnji mira i stabilnog okruženja", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas