DPS: Najnoviji skandal neznavenih egzibicionista, nažalost može dovesti do katastrofalnih posljedica

Kako su kazali, DPS ne mari da li je vlast ili opozicija, nego se uvijek ponaša društveno odgovorno i državnički, pa će i u ovom slučaju uraditi sve da zaštiti interes Crne Gore i njenih građana

8777 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) iniciraće Predlog izmjena i dopuna dvije sporne odredbe Zakona o sportu i predložiće njihovo hitno usvajanje, kako bi se riješila neusaglašenost Zakona sa novim Svjetskim antidoping kodeksom.

Iz poslaničkog kluba DPS-a su kazali da je javnosti od prvog dana formiranja Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta jasno da njime rukovode oni koji nijesu dorasli tom zadatku.

“Najnoviji skandal neznavenih egzibicionista, nažalost može dovesti do katastrofalnih posljedica u kojima je pod znakom pitanja buduće takmičenje crnogorskih sportista na smotrama pod himnom i zastavom naše države kao i organizacija međunarodnih takmičenja u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali, DPS ne mari da li je vlast ili opozicija, nego se uvijek ponaša društveno odgovorno i državnički, pa će i u ovom slučaju uraditi sve da zaštiti interes Crne Gore i njenih građana.

Iz DPS-a su dodali da je Zakon o sportu iz 2018. godine koji je predložila prethodna Vlada bio usaglašen sa tadašnjim pravilima WADE i da je predstavljao kvalitetno rješenje, pogotovo u dijelu nagrađivanja naših sportista garantujući najveće premije u region.

“Da bi se izbavili iz ove do sada neviđene situacije u kojoj se danas crnogorski sport našao, koliko je u ponedjeljak, iniciraćemo Predlog izmjena i dopuna sporne dvije odredbe Zakona o sportu te predložiti njihovo hitno usvajanje i na taj način, riješiti problem neusaglašenosti Zakona sa novim Svjetskim antidoping kodeksom”, navodi se u saopštenju.

Takvim postupkom, prema njihovim riječima, sačuvaće ugled crnogorskog sporta na međunarodnom nivou i ukinuti sankcije prema crnogorskim sportistima.

Iz DPS-a su naveli da su Crnu Goru i u tu situaciju svojim neprofesionalizmom doveli “neznaveni i nesposobni" rukovodioci Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

“Nego šta očekivati kada se na njegovo čelo nalazi ministarka Bratić koja očito ima namjeru i sportu doći glave kao što je to već učinila sa obrazovanjem”, dodaje se u saopštenju.

Oni su poručili da, ako se ta “lakrdija” nastavi, sa postojećom Vladom, novom ili rekonstruisanom, sigurno je samo da “javna uprava ide putem totalne degradacije i nefunkcionisanja, a Crna Gora će nastaviti da klizi ka svom nestanku”.

Bonus video: