Jokić prekršio zakon: Zaboravio da prijavi 600 eura

U periodu na koji se odnosi uplata, Jokić je bio odbornik Demokrata u Skupštini opštine Kotor. On je za predsjednika Opštine izabran 21. februara ove godine
180 pregleda 48 komentar(a)
Vladimir Jokić, Foto: Zoran Đurić
Vladimir Jokić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.11.2017. 07:17h

Agencija za sprečavanje korupcija (ASK) utvrdila je da je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić prekršio Zakon o sprečavanju korupcije, jer u svom imovinskom kartonu nije prijavio 600 eura koje je dobio od Demokratske Crne Gore.

U periodu na koji se odnosi uplata, Jokić je bio odbornik Demokrata u Skupštini opštine Kotor. On je za predsjednika Opštine izabran 21. februara ove godine.

U objašnjenju dostavljenom Agenciji, Jokić je kazao da je greškom propustio da u godišnjem izvještaju unese prihod od 600 eura.

On je istakao da su mu navedeni prihodi isplaćeni sa računa Demokratske Crne Gore, saglasno ugovoru o djelu, a da je uplata izvršena 29. decembra 2016.

“Takođe je dodao da je do grške došlo zbog činjenice da je riječ o jednokratkoj uplati”, navodi se.

Agencija je utvrdila da je nepotpuni izvještaj o prihodima za prošlu godinu dostavio predsjednik Upravnog odbora Kulturni centar Bar Vladimir Domazetović. On nije prijavio, kako stoji u odluci, 11.385 eura sa Univerziteta Crne Gore ali ni 600 eura koje je sa istog Univerziteta dobila njegova supruga Irena Martinović.

Domazetović je kazao da nije prijavio prihode sa UCG zbog “nejasnoće formulara”.

Bonus video: