Vrhovni i Upravni sud primamljiv za sudije

, za Vrhovni sud 41 prijava

18981 pregleda 4 komentar(a)
Foto: djuric zoran
Foto: djuric zoran

Za sedam sudijskih mjesta u Vrhovnom sudu prijavio se 41 kandidat, nakon što je u avgustu konstatovan prestanak funkcije djeliocima pravde iz najviše sudske instance. Dio njih se javio dva puta, jer su u pitanju dva odvojena oglasa.

Sudski savjet nedavno je okončao oglase raspisane u avgustu i septembru za sedam sudija Vrhovnog suda Crne Gore, za predsjednika i dvoje sudija Upravnog suda, zatim za jedno mjesto u Apelacionom sudu, za sedam u višim sudovima u Podgorici i Bijelom Polju.

Oglas je bio i za dva sudijska mjesta u Privrednom sudu, kao i za o jednog sudiju osnovnih sudova u Cetinju, Žabljaku, Beranama i Rožajama, te za sudove za prekršaje.

Sudski savjet je početkom avgusta konstatovao prestanak sudijske funkcije za skoro 30 sudija koji ispunjavaju uslove za penziju.

Sudije su najviše zainteresovane za napredovanje u Vrhovnom i Upravnom sudu.

Na konkurs za izbor šest sudija Vrhovnog suda raspisan 30. avgusta prijavile su se sudije Višeg suda u Podgorici Vesna Moštrokol, Ranko Vukić, Zoran Šćepanović, Dejan Dragović, Dragoje Jović, Vesna Pean, Milorad Marotić, Ognjena Boljević, Predrag Tabaš, Jelena Čabarkapa, Evica Durutović, Magdalena Zečević, Natalija Boričić, Ana Vuković i Tatjana Ljujić, navodi se u odgovoru Vijestima iz SS.

Za istu poziciju konkurisale su i sudije Apelacionog suda Marijana Pavićević, Katarina Đurđić, Milenka Žižić, Nevenka Popović, Dragiša Rakočević, Ramo Striković, Seka Piletić, kao i predsjednik i sudija Osnovnog suda u Beranama Dragan Dašić. Na konkurs za sudije Vrhovnog suda prijavile su se i sudije Upravnog suda Jelena Ružičić i Snežana Vukčević, kao i sudija Višeg suda u Bijelom Polju Binasa Bektašević Efović.

Sudski savjet je zatim 10. septembra raspisao javni oglas za izbor jednog sudije Vrhovnog suda na koji se prijavilo 15 kandidata. I na taj konkurs su dokumenta dostavili Dejan Dragović, Vesna Pean, Vesna Moštrokol, Ranko Vukić, Zoran Šćepanović, Magdalena Zečević, Tatjana Ljujić, Natalija Boričić, Ana Vuković iz Višeg suda, ali i sudije Višeg suda u Podgorici Aleksandar Stojanović i Nenad Otašević, sudija Višeg suda u Bijelom Polju Gorica Đalović, sudije Upravnog suda Jelena Ružičić i Snežana Vukčević, kao i Seka Piletić iz Apelacionog suda.

Na konkurs za izbor dvoje sudija u Upravnom sudu konkurisao je 31 kandidat. I to Darko Bulatović, Vojislavka Vuković Goločevac, Daliborka Vuksanović, Katarina Janković, Selman Adžović, Tatjana Cerović Krpović, Branka Zeković, Ivan Drobnjak, Ljiljana Bulatović, Ivana Sekulić, Tamara Bulajić, Milena Rajković, Milena Matović, Arsenije Gatolin, Dragan Babović, Sanja Nikić, Nađa Todorović, Krunoslav Obradović, Stojanka Milošević, Davor Stojković, Seka Mujović, Predrag Krstonijević, Katarina Peković, Jelena Marković, Milan Krsmanović, Sanja Jaredić, Veljko Vujović, Gorica Đalović, Irena Šofranac Nedović, Alija Beganović i Tatjana Topalović. Sudski savjet ne objašnjava na kojim pozicijama su oni sada.

Za izbor jednog sudije Apelacionog suda prijavilo se šest kandidata, od čega četvoro sudija Višeg suda u Podgorici Vesna Moštrokol, Vesna Pean, Dragoje Jović, Evica Durutović i Ana Vuković. Takođe i sudija Privrednog suda Danijela Vukčević i Osnovnog suda na Cetinju Vojislavka Vuković Goločevac.

Na konkurs za izbor sedam sudija dva viša suda javila su se 24 kandidata. I to - ponovo sudija cetinjskog suda Vojislavka Vuković Goločevac, zatim sudija i bivši dugogoidšnji predsjednik Osnovnog suda u Baru Goran Šćepanović, zatim Boris Bulatović i Ljiljana Bulatović iz istog suda, te njihove kolege iz Osnovnog suda u Bijelom Polju Almir Muratović, Bojana Radović, Raja Joksimović, Svetlana Načić, Milanka Jokić, Alija Beganović, kao i sudije Osnovnog suda u Nikšiću Marko Blagojević, Sanja Nikić i Nađa Todorović.

Konkurisale su i sudije Osnovnog suda u Podgorici Ana Bečanović, Marija Bošković, Milena Matović, Katarina Janković, Branka Zeković, Irena Šofranac Nedović i Nada Rabrenović. Prijavile su se i sudije Osnovnog suda u Kotoru Predrag Krstonijević, Sandra Đurišić i Narcisa Maja Bošković, kao i sudija Osnovnog suda u Rožajama Milan Rajković.

Za dva mjesta u Privrednom sudu konkurisalo je 12 kandidata i to Nina Jovović, Branka Zeković, Vladan Nikolić, Nemanja Popović, Snežana Grujić, Vesna Gazdić, Tanja Vidić, Marija Adžić, Anja Bojović, Milica Saveljić, Tamara Brnović i Itana Folić.

Na konkurs za predsjednika Osnovnog suda u Rožajama prijavili su se sudija Osnovnog suda u Beranama Dragan Dašić, sudija Suda za prekršaje u Bijelom Polju Mersada Agović i sudija Osnovnog suda u Rožajama Mirsad Mujević.

Umjesto Lakočević bi Pešić, Babović, Medojević..

Za predsjednika Upravnog suda prijavilo se šest kandidata i to sudija tog suda koji je sada i v.d. predsjednika Muzafer Hadžajlić, sudija Osnovnog suda u Podgorici i član Sudskog savjeta Dragan Babović, direktor Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup Ivan Medojević, sutkinja Višeg suda u Bijelom Polju Gorica Đalović, sudija Upravnog suda Srđan Klikovac i sudija Višeg suda u Podgorici Miodrag Pešić.

Doskorašnjoj predsjednici Branki Lakočević konstatovan je prestanak funkcije u avgustu.

Bonus video: