Martinović: URA da Bulatovića pozove u Vladu i imamo nezavisan Tužilački savjet

"Dosta je farse i duplih aršina, da nestranačka mjerila važe za sve osim za GP URA"

15210 pregleda 120 reakcija 47 komentar(a)
Foto: Demorkatska Crna Gora
Foto: Demorkatska Crna Gora

Poslanik i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović pozvao je Građanski pokret URA da advokata Nikolu Bulatovića pozove u Vladu, čime bi se, prema njegovim riječima, stvorila mogućnost da se formira nezavisan Tužilački savjet.

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar, ranije danas je naveo da je rekonstrukcija Vlade moguća samo uz poštovanje ekspertsko-nestranačkog modela.

Konatar je komentarisao poziv lidera Demokratske Crne Gore i predsjednika Skupštine Alekse Bečića da se poslanici Građanskog pokreta URA izjasne da li su za rekonstrukciju Vlade.

"S obzirom na to da Konataru nije sporno da kandidat DF-a Nikola Bulatović bude 1 od 11 članova Tužilačkog savjeta, predlažem da ga URA pozove u Vladu kako bi bio 1 od 14 članova Vlade. I imamo nezavisan Tužilački savjet", napisao je Martinović na Tviteru.

On je predložio i "da URA prepusti nestranačkim kandidatima fotelje u Vladi".

"Kako bi imali ekspertsku i nestranačku Vladu, jer ova sada niti je nestranačka, niti ekspertska. U suprotnom, Konatar je priču o foteljama vjerovatno adresirao članovima Vlade i dijelu "nestranačkih" potpredsjednika URA. Dosta je farse i duplih aršina, da nestranačka mjerila važe za sve osim za GP URA", napisao je Martinović.

Bonus video: