Milačić: Umjesto da istražuje organizatore puča, Katnić istražuje one koji su puč suzbili

"Nikad nisam ni rekao ni napisao da sam bio neposredni svjedok događaja, te konstatujem da je ta rečenica "da je bio neposredni svjedok događaja", koja je meni stavljena u usta apsolutna laž, tako da ću zbog nje podnjeti krivičnu prijavu protiv DPS-a i Mila Đukanovića", rekao je Milačić

16051 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Milačić, Foto: Savo Prelević
Milačić, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je nakon saslušanja u Specijalnom policijskom odeljenju, da "umjesto da istražuje organizatore puča", glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić "istražuje one koji su puč suzbili".

Milačić je na saslušanje pozvan povodom teksta na Fejsbuku od 6. septembra, u kojem je komentarisao okolnosti pod kojima je ustoličen mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije na Cetinju.

U svojstvu građanina, poziv mu je uručen po nalogu Katnića.

"Krivična prijava DPS-a protiv predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića i drugih lica osim što je potpuno zakonski neutemeljena i formalno prvano napisana na nivou pravnih laika, u suštini je klasičan politički pritisak prije svega Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, političke ispostave DPS-a u redovima tužilaštva", kazao je Milačić nakon saslušanja.

izjava Milačić
foto: Prava Crna Gora

Tvrdi da je riječ "o tužilačko-političkoj osveti za politički brodolom koji su doživjeli neprijavljeni organizatori neprijavljenog skupa na Cetinju 5. septembra lider DPS-a i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, njegov savjetnik Veselin Veljović i tužilac Milivoje Katnić, svi prisutni na neprijavljenom skupu, na kome se, a po zvaničnom stavu Uprave policije, od strane demonstarnata koristilo i vatreno oružje".

"Nikad nisam ni rekao ni napisao da sam bio neposredni svjedok događaja, te konstatujem da je ta rečenica "da je bio neposredni svjedok događaja", koja je meni stavljena u usta apsolutna laž, tako da ću zbog nje podnjeti krivičnu prijavu protiv DPS-a i Mila Đukanovića", rekao je Milačić.

izjava Milačić
foto: Prava Crna Gora

Lider Prave je naveo i da je "zabrinjavajuće što Katnić nije pokrenuo postupak protiv Đukanovića", koji je organizator neprijavljenog skupa na kome se kojem se koristilo i vatreno oružje".

"Zabrinjavajuće je i to da je i sam Milivoje Katnić bio prisutan na neprijavljenom skupu, pa time, što je na planetarnom nivou nezabilježeno, učestvovao u oružanoj pobuni, koja je srećom i pribranošću određenih državnih organa, završila bez žrtava i težih posledica. Ovaj njegov čin, koji dolazi od osobe koja po Ustavu treba da bude brana ovakvim aktivnostima, vrlo brzo, nakon demokratizacije tužilaštva, mora biti ozbiljno i odgovorno ispitan", kazao je Milačić.

izjava Milačić
foto: Prava Crna Gora

On je poručio Đukanoviću, Katniću, Veljoviću i "svim ostalim članovima ove zavjereničke grupe da je njihovo političko vrijeme prošlo".

"I da se pripremaju za uskoro oslobođeno Tužilaštvo, a kolege iz nove parlamentarne većine još jednom pozivam da najhitnije moguće nađemo zajednički jezik, dovršimo izbor Tužilačkog savjeta i jedinstveno, složno i odlučno krenemo u obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom, kao temeljnom aktivnošću u pogledu demokratizacije i ozdravljenja Crne Gore", naveo je Milačić.

Bonus video: