Vučurović: Iz URE uporno miniraju dogovor

Vučurović je rekao da su to možda teške konstatacije i da možda i griješi, ali da je “iz svega što vidi u tim izjavama, njena želja da do dogovora parlamentarne većine ne dođe”

5030 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

Posljednje izjave poslanice URE Božene Jelušić nijesu na fonu dogovora i ne doprinose stabilizaciji odnosa unutar parlamentarne većine, i to samo ide na ruku Demokratskoj partiji socijalista (DPS), ocijenio je poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović.

Jelušić je ranije kazala da je politički dijalog u Crnoj Gori na nivou razgovora “gluvih telefona” i da vrsta „falangizma i mačoizacije“ poltičkih partija onemogućava kompromis, što dugoročno crnogorsko društvo čini ranjivim.

Vučurović je naveo da mu se čini da čak i predsjednik URE Dritan Abazović nastupa “mekše” u odnosu na ono što bi moglo da dovede do dogovora.

“Dok Jelušić u kontinuitetu nastupa kao neko ko želi, iz njoj znanih razloga, među kojima je i netrpeljivost prema DF-u, da minira rekonstrukciju i dogovor”, kaže se u reagovanju.

Povezani članci

03. Oktobar 2021.

Jelušić: Politički dijalog na nivou gluvih telefona

Vučurović je rekao da su to možda teške konstatacije i da možda i griješi, ali da je “iz svega što vidi u tim izjavama, njena želja da do dogovora parlamentarne većine ne dođe”.

“Svako ko misli dobro Crnoj Gori želi političku stabilnost nakon niza turbulencija, a rekonstrukcija Vlade bi svakako najbolje doprinijela toj stabilnosti”, kazao je Vučurović.

On je ocijenio da novi izbori nikako ne bi odgovarali DPS-u i URI.

“Posljednja istraživanja govore da je DPS prepolovljen u odnosu na izbore od 30. avgusta prošle godine, njihova snaga se istopila i zato su oni neko ko bi najmanje trebalo da priželjkuje izbore”, naveo je Vučurović.

On je rekao da izbore ne bi trebalo da priželjkuju ni oni koji, kako je kazao, sada vrše pritisak da Vlada ostane ekspertska i protive se rekonstrukciji.

Bonus video: