Formiran predmet povodom tvrdnji MANS-a o Đukanovićima

Iz SDT-a su kazali da će preduzeti "sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa istim"

43660 pregleda 119 reakcija 117 komentar(a)
Zgrada Tužilaštva, Foto: Boris Pejović
Zgrada Tužilaštva, Foto: Boris Pejović

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet povodom tvrdnji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da su aktuelni predsjednik države Milo Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

"Povodom saopštenja MANS-a koji je učestvovao u globalnoj istrazi 'Pandora papiri', ističemo da je Specijalno državno tužilaštvo odmah po saznanju za predmetni događaj formiralo predmet i preduzeće sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa istim i o rezulatima preduzetih radnji blagovremeno obavijestiti javnost", navodi se u odgovoru SDT-a "Vijestima".

Iz MANS-a su saopštili da su do podataka koje su predstavili javnosti došli kroz globalnu istragu o ofšor poslovima pod nazivom “Pandora papiri” (Pandora Papers) koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) sa partnerima iz 117 zemalja.

Iz kabineta predsjednika države juče su ocijenili da su najnovije tvrdnje MANS-a "još jedan u nizu" pokušaja diskreditacije Đukanovića i članova njegove porodice.

Bonus video: