Demokrate Bar: Umjesto afere "Pandorini papiri" odlučili da tema bude Pješčić

"Izbor novih, stručnih, hrabrih i neukaljanih kadrova poput Baranina Ilije Pješčića je njima krajnje neprihvatljiv, dočim je jedan Vladan Vučelić, potrošena “prva violina” podgoričkog DPS-a sasvim prihvatljiv. Osim što je zaista licemjerno prema građanima Bara, izrazito je i glupo po više osnova. Dalje o ovome nema potrebe trošiti riječi", naveli su oni

13065 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Očito je da je na jutrošnjem kolegijumu, koji sve su prilike odlučuje gdje će se tog dana izbrukati, odlučeno da tema bude ugledni Baranin Ilija Pješčić, koji je imenovan za direktora Luke Bar, umjesto najnovije giga afere “Pandora papers” koja govori o neuporedivo bližoj i prečoj temi kontuzovanom DPS-u.

Ovo su saopštili iz Opštinskog odbora Demokrate Bar, reagujući na navode DPS-a Bar koji su kazali da je "najnoviji primjer partijskog uhljebljivanja" član Opštinskog odbora Demokrata Ilija Pješčić, koji je danas imenovan za izvršnog direktora Luke Bar.

Kako su kazali, "tragikomedija zvana DPS" nastavlja da se svakodnevno samoponižava.

"Umjesto da ćute, nacionalističko-mazohistička družina odlučuje da se, nakon lekcije koju su dobili u polemici sa predsjednikom kluba odbornika Demokrata, još jednom valjano nabode na sopstvenu glupost prozivajući Iliju Pješčića, stručnog i nadasve omiljenog kod svojih sugrađana. Mnogo omiljenijeg od samo njima „omiljene“ potpredsjednice koja „sije“ mržnju na društvenim mrežama", saopšteno je iz ovog Opštinskog odbora.

Demokrate Bar smatraju da o sistemu vrijednosti i besmislu reakcije "raspadajućeg DPS-a" najbolje kazuje sledeći primjer:

"Izbor novih, stručnih, hrabrih i neukaljanih kadrova poput Baranina Ilije Pješčića je njima krajnje neprihvatljiv, dočim je jedan Vladan Vučelić, potrošena “prva violina” podgoričkog DPS-a sasvim prihvatljiv. Osim što je zaista licemjerno prema građanima Bara, izrazito je i glupo po više osnova. Dalje o ovome nema potrebe trošiti riječi", naveli su oni.

U saopštenju se i dodaje da "dok sačekamo da vidimo kakva će biti nova uprava Luke, da mi vas pitamo šta zaista mislite o istraživanju Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara (ICIJ), koji je sa partnerima iz 117 zemalja svjetskoj javnosti predočio konkretne materijalne dokaze da je, između ostalih “vedeta” svjetske politike, i predsjednik DPS-a sklapao tajne ugovore o upravljanju skrivenom imovinom preko kompanija iz pet stranih država?"

"Ali kažite nam šta zaista mislite, a ne papagajska niskointeligentna ponavljanja kako je to novi “udar na državu” i slične mega gluposti koje su vam kao matricu ponašanja bez prava na mišljenje usadili isti oni koji su vas izdresirali da njihovo bogatstvo branite do poslednje kapi svoje ljudske časti i integriteta", kazale su Demokrate Bar.

Ističu i da je istraživačko novinarstvo dalo rezultate, a da u narednom periodu očekuju i da institucije sistema odgovorno i nepristrasno pristupe svom zadatku.

"Šta mislite, za koliko vremena ćete početi javno da se odričete od ovakvih stavova i saopštenja?", navodi se u njihovom saopštenju.

Bonus video: