Nikolić: Krivokapić da odgovori na pitanja o porodičnoj firmi, legalizaciji kuće, zloupotrebi položaja...

"Opravdano vjerujemo da je Vaš najnoviji zagrljaj sa DF poslije najgorih uvreda koje ste jedni o drugom iznijeli, posljedica činjenice da Vaš porodični biznis u Srbiji umnogome zavisi od dobre volje beogradskih vlasti i da su Vama “i jarići mirni i sve koze na broju” ako gurnete Crnu Goru u antievropski ambis", rekao je Nikolić

10119 pregleda 42 reakcija 42 komentar(a)
Nikolić, Foto: Demokratska partija socijalista
Nikolić, Foto: Demokratska partija socijalista

Portparol Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanik u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić poručio je predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću da mu bolje ide "lansiranje molotovljevog koktela u crnogorski etar, nego stvaranje političkog imidža putem konfrontacije sa najjačom parlamentarnom strankom i njenim predsjednikom".

Nikolić je reagovao na saopštenje kabineta premijera u kojem se navodi da bi "DPS da skrene temu sa Pandora papira", a koje je uslijedilo nakon Nikolićevog zahtjeva da Krivokapić "pojasni drastičan rast poslovanja lanca apoteka "Holos"", za koje tvrdi da pripadaju Krivokapiću.

Nikolić je poručio Krivokapiću da se ne gađa floskulama, nego da odgovori na pitanja o porodičnoj firmi, zloupotrebi položaja i kako navodi, činjenici da je grupu svojih prijatelja, drugova i kumova crnogorskoj javnosti pokušali da prodate kao “eksperte”.

"Opravdano vjerujemo da je Vaš najnoviji zagrljaj sa DF poslije najgorih uvreda koje ste jedni o drugom iznijeli, posljedica činjenice da Vaš porodični biznis u Srbiji umnogome zavisi od dobre volje beogradskih vlasti i da su Vama “i jarići mirni i sve koze na broju” ako gurnete Crnu Goru u antievropski ambis. Dakle, veoma je lako prozreti dokle dosežu Vaši interesi, zato Vam postavljamo retorska pitanja, čiji su odgovori tako očigledni", rekao je Nikolić.

Pitao je Krivokapića da li osjeća zrno stida što rekonstrukciju Vlade dogovara sa čovjekom koji ga je u Skupštini nazvao pajacem i klovnom, kada planira da legalizuje kuću u Bijeloj koju, kako Nikolić tvrdi, godinama izdaje a prihode ne prijavljuje.

"Da li ćete vratiti stan Univerzitetu Crne Gore s obzirom na to da ste prekršili ugovor i izdavali ga sve vrijeme a živite u porodičnoj kući u Tološima, iako je to izričito zabranjeno u ugovoru koji ste potpisali? Hoćete li konačno odgovoriti na optužbe najvećeg konstituenta parlamentarne većine, sa kojim dogovarate rekonstrukciju, da ste švercer cigareta? Možete li objasniti kako je, nakon Vašeg političkog angažmana, a firma postoji godinama, profit Vaših apoteka porastao za 76% u momentu kada ste počeli da se bavite politikom i preuzeli funkciju premijera? Da li ste imenovanjem direktorke Instituta za ljekove i medicinska sredstva postavili sebi podobnu osobu na čelo ove ustanove, kako biste za poslove svoje porodice obezbijedili ogromnu zaradu", pitao je Nikolić.

Tražio je i odgovor na pitanje da li je Krivokapić sa saradnicima "dogovorio" ko je NN lice koje je bacilo Molotovljev koktel s namjerom da zapali Crnu Goru.

"Predsjedniče Krivokapiću, budite jednom primjer transparentnosti pa odgovorite na ova pitanja a tek nakon toga možete tražiti odgovore bilo čije", zaključio je Nikolić.

Bonus video: