Holthof-Fertner pisao Bečiću: U parlamentu moraju da se prevaziđu nesuglasice

"Bilo je posebno interesantno i važno posjetiti parlament Vaše zemlje i razmijeniti ideje sa Vama kao predsjednikom parlamenta. Naročito, parlament je mjesto okupljanja izabranih predstavnika iz različitih političkih pravaca"

4675 pregleda 3 komentar(a)
Holthof-Fertner i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Holthof-Fertner i Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Stefan Holthof-Fertner, ministar za savezne i evropske poslove njemačke pokrajine Sjeverna Rajna Vestfalija uputio je predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću pismo sa izrazima zahvalnosti povodom posjete upriličene tokom septembra 2021. godine, saopšteno je danas iz Skupštine.

U pismu se, između ostalog, navodi:

"Poštovani gospodine predsjedniče, dragi gospodine Bečiću,

Koristim priliku da Vam se još jednom zahvalim na gostoprimstvu i odiičnoj komunikaciji 15. septembra tokom moje posjete Crnoj Gori. Veoma sam uživao u ručku i opsežnom razgovoru u krugu Vaših savjetnika sa čitavom mojom delegacijom.

Tokom putovanja mogao sam da steknem vrlo dobar uvid u trenutnu situaciju u zemiji i saznam gdje su trenutni problem i kako napreduju napori za približavanje EU.

Bilo je posebno interesantno i važno posjetiti parlament Vaše zemlje i razmijeniti ideje sa Vama kao predsjednikom parlamenta. Naročito, parlament je mjesto okupljanja izabranih predstavnika iz različitih političkih pravaca. I upravo tu moraju da se prevaziđu nesuglasice.

Stručni razgovor sa Vama mi je pokazao da u zemiji postoje ljudi koji gledaju u budućnost i spremni su da se suprotstave polarizaciji. Vama i Crnoj Gori želim sve najbolje na putu ka Evropskoj uniji", navodi se u zahvalnici.

Bonus video: