Radnička partija: Strah URE koja je sa tri mandata zauzela pola državne administracije

"Kroz izgovor tzv ekspertske vlade URA pokušava da sačuva svoje političare koji u ekspertskoj vladi egzistiraju na mnogo više mjesta nego što im proporcionalno pripada"

11840 pregleda 65 reakcija 38 komentar(a)
radnička partija, Foto: Ranička partija
radnička partija, Foto: Ranička partija

Radnička partija saopštila je danas da je rekonstrukcija vlade posljednja šansa da se vlast u Crnoj Gori učvrsti i konačno obračuna sa ostacima kriminogenog režima i krene u suštinske reforme.

"Od poslednjih pregovora vladajuće većine situacija je prilično jasna, postoji nedvosmislena politička volja partija koje predstavlja 38 poslanika za rekonstrukcijom i čvrstom vlašću u državi. Danas kada su se otklonile sve nedoumice u vezi sa personalnim rješenjima u budućoj vladi, jasno je da postoji strah partije koja je sa tri mandata bezmalo zauzela pola državne administracije. Kroz izgovor tzv ekspertske vlade URA pokušava da sačuva svoje političare koji u ekspertskoj vladi egzistiraju na mnogo više mjesta nego što im proporcionalno pripada. Kako se to može drugačije okarakterisati nego strahom od 2024. godine. Zbog neodlučne politike i nedovoljno želje da se obračuna sa ostacima bivšeg kriminalnog režima politička šteta se mora kompezovati uticajem u državnoj administraciji", ističe se u saopštenju Radničke partije na čijem čelu je Maksim Vučinić koji je i poslanik u Skupštini Crne Gore.

URA je ranije danas saopštila da je "ekspertska vlada najbolji tranzicioni put nakon smjene jednog od najkorumpiranijih i najkriminalnijih režima..."

U saopštenju Radničke partije se dodaje da "oni koji insistiraju na eksperstkoj vladi trebalo bi da znaju da su jedini političari u 42. vladi upravo njihovi članovi i njihovi budući članovi".

"Najbolji primjer za to je njihov potpredsjednik koji je zamalo postao ministar odbrane. Na sreću nije, jer bi danas nakon belvederskog ustanka i uspješnog državnog udara u službama bezbjednosti imali Veselina Veljovića kao nacionalnog heroja u novoj Vladi Duška Markovića. Ovakvo stanje u vlasti i državi je neodrživo, labava vlasti i akutna bezvlašća u kriznim situacijama guraju zemlju u opasnu nestabilnost", zaključuje se u saopštenju.

Predsjednik Vlade Crne Gore ZdravkoKrivokapić je prekjuče predložio da rekonstruisana Vlada ima 16 resora i tri potpredsjednika.

Krivokapić, kako se navodi u predlogu u koji "Vijesti" imaju uvid, očekuje od partija većine do 8. oktobra pojedinačno "pisano izjašnjenje, sugestiju, izmjenu i dopunu", kako bi konačnu strukturu usaglasili do 10. oktobra.

Demokratska Crna Gora je, u izjavi Televiziji Vijesti jasno poručila da je njima premijerov predlog u potpunosti prihvatljiv.

Demokratski front (DF) ponavlja zahtjev da Nebojša Medojević bude potpredsjednik za bezbjednosni sektor, dok Građanski pokret URA traži da se rekonstrukcija radi nakon analize učinka resora u Vladi.

Bonus video: