Jelušić: Vlada morala predložiti više zakona

Brojne privilegije koje su bile praksa bivšeg režima morale su da budu ukinute, poručila je poslanica GP URA

11085 pregleda 138 reakcija 52 komentar(a)
Jelušić, Foto: Skupština Crne Gore
Jelušić, Foto: Skupština Crne Gore

Rekonstrukcija Vlade moguća je samo na ekspertsko-nestranačkom modelu, i to je principijelan stav Građanskog pokreta URA, rekla je poslanica tog političkog subjekta Božena Jelušić.

Ona je kazala da je to jedino razumno rješenje, imajući u vidu da je formiranje vlade na ekspertskom modelu većinski dobilo podršku crnogorske javnosti nakon izbore prošle godine, ali i međunarodne javnosti.

"Prije donošenja nekih odluka, jasno je da mora biti urađena evaluacija rada ministarstava i Vlade. Prije svega, evaluacija je potrebna kada je u pitanju predlaganje zakona, mislim da je tu moglo da bude urađeno mnogo više. Uz to, i kada su u pitanju teme iz poslaničkih pitanja, koje su vrlo važne, treba vidjeti šta je Vlada uradila da otkloni uočene probleme", kazala je Jelušić za Portal RTCG.

Ona je naglasila da posebno treba vidjeti koliko je Vlada bila transparentna, odnosno, koliko otvorena za građane i javnost generalno.

"Na kraju, premijer i ministri i sami treba da sagledaju sve što je urađeno, da bi dobili konačan zaključak. Ocjena rada je važan preduslov da bi se došlo do konačne odluke. Lično mislim da su brojne privilegije koje su bile praksa bivšeg režima morale da budu ukinute. Nešto je urađeno, ali je moglo više. Imam utsak da je u nekim oblastima izvršna vlast bila u određenoj mjeri lijena", zaključia je Jelušić.

Bonus video: