Radulović: Crna Gora posvećena reformskim aktivnostima u oblasti vladavine prava

Radulović je dodao da borba protiv korupcije i organizovanog kriminala predstavlja jedan od glavnih ciljeva i da konkretne aktivnosti preduzete na tom planu u proteklih deset mjeseci već imaju mjerljive rezultate

9452 pregleda 1 komentar(a)
Foto: MVP
Foto: MVP

Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena reformskim aktivnostima u oblasti vladavine prava i ispunjenju privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, kazao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), Radulović je u Beču razgovarao sa federalnom ministarkom pravde Austrije Almom Zadić.

Radulović je ocijenio da je austrijska podrška evropskoj integraciji Crne Gore veoma značajna.

On je istakao da članstvo u EU predstavlja apsolutni prioritet Vlade.

Radulović je dodao da borba protiv korupcije i organizovanog kriminala predstavlja jedan od glavnih ciljeva i da konkretne aktivnosti preduzete na tom planu u proteklih deset mjeseci već imaju mjerljive rezultate.

“Radulović je potvrdio posvećenost Crne Gore sprovođenju politika poštovanja ljudskih prava, prije svega borbi protiv nasilja nad ženama, ali i sprovođenju temeljnih prava, podsjetivši sagovornicu da smo prva zemlja Zapadnog Balkana u kojoj je stupio na snagu Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola”, kaže se u saopštenju.

Alma Zadić i Đorđe Radulović
foto: MVP

Zadić je, kako je saopšteno iz MVP-a, navela da je upoznata sa aktivnostima koje sprovodi Vlada Crne Gore, ocijenivši da je to veliki napredak.

Ona je istakla da je zadovoljna činjenicom što mladi ljudi u našoj izvršnoj vlasti čine napore da se suoče sa prošlošću i da predano rade na borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

“U kontekstu evropskih integracija, ministarka Zadić je čestitala Raduloviću na posvećenosti ispunjenju mjerila za poglavlja 23 i 24”, kaže se u saopštenju.

Iz MVP-a su kazali da je Zadić ponovila svesrdnu podršku Austrije zemljama Zapadnog Balkana, a naročito Crnoj Gori i naglasila da bi pitanje pristupanja ponovo trebalo postaviti visoko na agendi Unije.

Bonus video: