URA nije platila dio poreskih obaveza

DRI je uradila finansijsku i reviziju pravilnosti i na obje dala uslovno mišljenje

5399 pregleda 4 komentar(a)
Foto: URA / Facebook
Foto: URA / Facebook

Državna revizorska institucija (DRI) dala je uslovno mišljenje na finansijski izvještaj Građanskog pokreta URA za 2020. godinu.

DRI je uradila finansijsku i reviziju pravilnosti i na obje dala uslovno mišljenje.

Revizijom je utvrđeno da je partija u poslovnim knjigama evidentirala ukupne troškove od 11.196 eura koje nije dokumentovala. Ti troškovi se odnose na zakup poslovnog prostora u Opštini Ulcinj (2.500 eura), neto naknade (6.640 eura) i troškove plaćene biznis karticom od 2.056 eura.

Navedeno je da partija dio troškova od 29.722 eura nije evidentirala na odgovarajuće račune. Objašnjenje da su troškovi štampe reklamnog materijala za potrebe izborne kampanje evidentirani u okviru troškova ostalih usluga, a troškovi avio karata, sitnog inventara, goriva, potrošnog i ostalog materijala u okviru troškova reprezentacije.

Revizijom je utvrđeno da je partija troškove izborne kampanje u od 7.294 eura, koji se odnose na oglašavanja putem društvenih mreža (Facebook i Google), platila sa redovnog žiro-računa partije i putem biznis kartice što nije u skladu sa odredbama Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Revizijom je utvrđeno da partija nije platila dio poreskih obaveza na isplaćene naknade za zakup fizičkim licima iz tekuće godine, što nije u skladu sa odredbama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica.

Bonus video: