Pozitivno mišljenje za finansijski izvještaj Demokrata

"Revizijom je utvrđeno da je subjekt revizije realizovao sve preporuke koje su date u Izvještaju o reviziji Demokratske Crne Gore za 2019. godinu", piše u saopštenju DRI

3888 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Državna revizorska institucije izvršila je finansijsku reviziju Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja i reviziju pravilnosti poslovanja Demokratske Crne Gore za 2020. godinu.

Kako se navodi u saopštenju, nadležni Kolegijum je izrazio pozitivno mišljenje, i pozitivno mišljenje "sa skretanjem pažnje na reviziju pravilnosti poslovanja Demokratske Crne Gore za 2020. godinu"

Iz DRI je saopšteno da je revizijom utvrđeno da je Partija za potrebe prikupljanja sredstava za finansiranje izborne kampanje za lokalne izbore održane 30. avgusta 2020. godine u 3 opštine (Budva, Kotor i Andrijevica) otvorila jedan žiro račun, iako je Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja propisano da politički subjekt u svrhu prikupljanja sredstava za finansiranje troškova izborne kampanje otvara posebni žiro račun kod Institucije ovlašćene za poslove platnog prometa.

Ističu i da je partija angažovala osam izvršilaca po ugovoru o dijelu (uz isplaćene neto naknade u ukupnom iznosu od 4.055 eura), za vršenje poslova sređivanja partijske dokumentacije za potrebe opštinskih odbora, iako isti po prirodi i opisu posla spadaju u poslove redovne djelatnosti Partije.

Partija je u postupku revizije takođe prezentovala Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za 2020.godinu u kojem su sadržani svi izvještajni podaci za finansijsko poslovanje ženske organizacije.

"Revizijom Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokratske Crne Gore za 2020. godinu, Državna revizorska institucija je izvršila kontrolu realizacije preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja za 2019. godinu. Revizijom je utvrđeno da je subjekt revizije realizovao sve preporuke koje su date u Izvještaju o reviziji Demokratske Crne Gore za 2019. godinu", piše u saopštenju DRI.

Nadležni Kolegijum DRI je bio u sastavu: senator Nikola N. Kovačević – rukovodilac Kolegijuma i senator Branislav Radulović - član Kolegijuma.

Bonus video: