Miljanić: Političku situaciju riješiti dijalogom

"Mi nijesmo mijenjali stav od starta, znači ekspertska Vlada, s tim što nećemo mjeriti krvna zrnca ekspertima, jesu li iz politike ili su nestranačke ličnosti“, poručio je Miljanić

5051 pregleda 67 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Predstavnici parlamentarne većine aktuelnu političku situaciju treba da riješe konstruktivnim dijalogom za pregovaračkim stolom, bez ucjena, kazao je generalni sekretar Građanskog saveza CIVIS Zoran Miljanić.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević kazao je da će u slučaju neuspjelih pregovora o rekonstrukciji Vlade nastaviti bojkot parlamenta i svih vladinih zakona i da će tražiti međunarodno posredništvo za stvaranje uslova za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Miljanić je kazao da izjava Kneževića nije stav CIVIS-a.

"Mislimo da aktivnim dijalogom treba učiniti sve da bi se došlo do rješenja i da bi prva demokratska Vlada funkcionisala u najboljem interesu građana“, rekao je Miljanić agenciji MINA.

Kako je kazao, u CIVIS-u su za to da se dođe do dijaloga i na taj način riješe aktuelni problemi.

"Mislimo da je najlakše bojkovati i ne doći do rješenja“, poručio je Miljanić.

Miljanić je ocijenio da sve strane treba da sjednu za pregovarački sto, jer "jezik ucjena ne vodi nigdje".

"Mi nijesmo mijenjali stav od starta, znači ekspertska Vlada, s tim što nećemo mjeriti krvna zrnca ekspertima, jesu li iz politike ili su nestranačke ličnosti“, poručio je Miljanić.

On je dodao da u CIVIS-u smatraju da se pod pojmom ekspert podrazumijeva profesionalac koji se dokazao, kako u stručnim referncama, tako i u životnom iskustvu, da bi uspješno obavljao ministarsku funkciju.

"Bavljenje politikom u čitavom životnom vijeku, bez dana provedenog u struci, ne daje preporuku za participaciju u Vladi", rekao je Miljanić.

Kako je kazao, bitno je da na čela ministarstava dođu najbolji i to je suština.

"Ako bi se bazirali na tome po političkim zaslugama i tako birali funkcije, ne bismo odmakli od bivšeg režima Demokratske partije socijalista , koji znamo kako je završio“, naveo je Miljanić.

Bonus video: