Popović: Prekinite ovoga kretena, Martinović: Budite tako hrabri pred finansijerima iz Splendida

Martinović je rekao da uvreda koju mu je Popović uputio, govori o njemu

47734 pregleda 62 reakcija 62 komentar(a)
Popović, Foto: Skupština Crne Gore
Popović, Foto: Skupština Crne Gore

Na današnjoj sjednici Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore poslanik Liberalne partije Andrija Popović uvrijedio je poslanika Demokratske Crne Gore Vladimira Martinovića nazvavši ga "kretenom".

Popović je rekao da se poslanički klub kome pripada zove Demoktatska partija socijalista (DPS) - Liberalna partija (LP) i da Martinović to osporava.

Martinović je rekao da je Popović degradirao svoju partiju, navodeći da je kao predsjednik partije dužan da glasačima objasni zašto na izbornoj listi u nazivu nema i LP.

“Dajte ovoga kretena, prekinite više stvarno. Neću ja provokacije čitavo vrijeme trpjeti", rekao je Popović.

Predsjednica odbora Simonida Kordić je upozorila Popovića i kazala da će dati pauzu nakon što Martinović završi izlaganje.

I Popović je insistirao da se u ime kluba DPS-LP da pauza.

Martinović je rekao da uvreda koju mu je Popović uputio, govori o njemu.

Ustavni odbor
foto: Boris Pejović

"Budite tako hrabri pred finansijerima iz Splendida Branu Mićunoviću, Milu Đukanoviću i Veselinu Veljoviću. Ja evo stojim ovdje a vi slobodno uradite, ako imate hrabrosti to što namjeravate. Ni vi niti bilo ko u Crnoj Gori, mene zaplašiti ne može. Tu riječ koju ste uputili meni, može se pripisati vama, ali je ja neću zbog kućnog vaspitanja, uputiti vama", rekao je Martinović.

Nakon povratka sa pauze Kordić je kazala Popoviću da je njegovo ponašanje ispod nivoa ljudskog dostojanstva i elementarne pristojnosti.

"Ne samo da nije na nivou poslanika, jednog čovjeka koji bi trebalo da bude najbolji među njaboljima i da predstavlja na taj način svoje biračko tijelo, već je ispod nivoa uličnog diskursa. Takav način ponašanja kojim se urušava dignitet odbora neće biti tolerisan", kazala je Kordić.

Popović je kazao da je "užasno" ovo što je Kordić izrekla, navodeći da to govori o njoj.

"Htio sam inače da uputim izvinjenje javnosti zbog mog neprimjerenog reagovanja. Nisam uspio da istrpim tu još koju bezbrojnu provokaciju po redu..Martinoviću mogu biti otac. Takvo ponašanje koje traje punu godinu je nešto što moj mentalni skop ne može da prihvati. Izvinjavam se javnosti...a vi predsjednice odbora, neka vas je stid", rekao je Popović.

Ona je odgovorila da njegov mentalni sklop nije predmet rasprave odbora i da ga mora upodobiti propisima Poslovnika.

Bonus video: