GI "21. maj" napustili Adžić, Đuranović, Perović, Kilibarda i Laković Drašković

Juče je pažnju javnosti izazvao intervju sa programskim koordinatorom GI "21. maj" Radem Bojovićem, koji je, između ostalog, poručio da lider DPS-a i predsjednik države Milo Đukanović treba da se povuče iz stranačke politike

32032 pregleda 276 reakcija 71 komentar(a)

Petoro funkcionera Građanske inicijative "21. maj" napustilo je tu organizaciju.

Prema saznanjima "Vijesti", GI "21. maj" su napustili Novak Adžić, Tinka Đuranović, Dragan B. Perović i Marijana Laković Drašković.

Savjet je napustila i Vesna Kilibarda, potvrđeno je "Vijestima".

Juče je pažnju javnosti izazvao intervju sa programskim koordinatorom te organizacije Radem Bojovićem, koji je, između ostalog, poručio da lider Demokratske partije socijalista i predsjednik države Milo Đukanović treba da se povuče iz stranačke politike, a na šta su oštro reagovali iz DPS-a.

Izvor "Vijesti" iz Savjeta GI "21. maj" je kazao da niko od, sad već bivših funkcionera, nije naveo da je to razlog odlaska.

Odluku Kilibarde prokomentarisao je član Savjeta GI "21. maj" Aleksandar Zeković.

"Samostalni nastup Bojovića, dr Vesna Kilibarda, bivša ministarka kulture koja se nije glasnula tokom fašizacije/klerikalizacije Crne Gore, je iskoristila da napušti Građansku inicijativu 21. maj i tako se opere za šutnju i svu podršku pruženu velikosrpskim strukturama i četnicima na Univerzitetu i u društvu", napisao je Zeković na Tviteru.

Bonus video: