Održana sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost, naredna kad BOK razmotri izvještaj o Cetinju

Opravdano su, kako je saopšteno iz Vlade, bili odsutni potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović

16258 pregleda 6 komentar(a)
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović

Vijeće za nacionalnu bezbjednost, kojim je predsjedavao premijer Zdravko Krivokapić, danas je održalo sjednicu kojoj je prisustvovala većina članova tog tijela.

Opravdano su, kako je saopšteno iz Vlade, bili odsutni potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Naredna sjednica Vijeća će, dodaju iz Vlade, biti zakazana nakon što Biro za operativnu koordinaciju bude razmatrao Izvještaj o analizi koordinacije i operativne usklađenosti organa obavještajno-bezbjednosnog sektora.

Krivokapić je, kako su Vijesti ranije objavile, za danas bio zakazao sjednicu Vijeća, na kojoj je glavna tema trebalo da bude izvještaj o postupanju bezbjednosnog sektora tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.

Izvještaj je sačinila Komisija, koju je formirao Biro za operativnu koordinaciju.

Vijesti su u subotu objavile da je Abazović obavijestio premijera da mu Biro još nije dostavio Izvještaj jer sjednica tog tijela nije završena, pošto predsjednik Komisije, Dragan Ivanović, nije bio tu protekle sedmice.

Abazović je ranije saopštio da će se Biro konačno izjasniti o Izvještaju nakon što s Ivanovićem dodatno razmotre određene segmente i dodao da je u Izvještaju konstatovano da je policija tokom dešavanja na Cetinju postupala profesionalno i efikasno.

S druge strane, Krivokapić je tokom ustoličenja bio nezadovoljan postupanjem ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora policije Zorana Brđanina i tražio njihove ostavke na šta je Abazović zaprijetio da će u tom slučaju srušiti Vladu.

Bonus video: