OO NSD Pljevlja: Grafiti mržnje vode do DPS-a

Posrnuli Đukanovićev, režim, ističu u toj partiji nastojao je svim silama da ovo “skandalozno nepočinstvo pripiše pljevaljskim Srbima, stvarajući nezapamćenu medijsku hajku protiv našeg naroda”

5588 pregleda 39 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Dokazi koji su se pojavili na suđenju Pljevljacima Nemanji Novakoviću I Danu Vranešu u pljevaljskom Višem sudu za izazivanje nacionalne, rasne I vjerske mržnje ispisivanjem šovinističkih grafita u Pljevljima, nakon parlamentarnih izbora prošle godine vode do Demokratske partije socijalista.

To tvrde u Opštinskom odboru Nove srpske demokratije koja je optužila bivši režim da je pokušao na taj način da unese nemire. Oni su pozvali “nadležne državne organe da maksimalno profesionalno i pravovremeno reaguju, kako bi crnogorska javnost, po ko zna koji put do sada, imala priliku da se uvjeri pod kakvom kriminalnom organizacijom je decenijama unazad tavorila Crna Gora”.

Povezani članci

16. Oktobar 2021.

Sprejevi za kuće ili uvredljive grafite

“Nastavkom suđenja aktivistima pljevaljskog DPS-a i pripadnicima tzv. „komita“ Nemanji Novakoviću i Danu Vranešu koji se terete za krivično djelo – izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, kao i predstavljanjem novih dokaza od strane državnog tužioca Hasana Lukača, još jednom su potvrđene tvrdnje i apeli Nove srpske demokratije da glavne i odgovorne krivce ne treba tražiti među pljevaljskom opozicijom, srpskim narodom i učesnicima veličanstvenih litija u organizaciji naše svete SPC, nego upravo u redovima bivšeg režima koji se svojski potrudio da unese nemir u Pljevljima, produkuje nezapamćenu mržnju i predstavi našu opštinu kao poligon za eskalaciju šireg vjerskog sukoba. Poštovani sugrađani, kao što ste imali priliku da se informišete iz saopštenja tužioca Lukača, Novaković i Vraneš su, na osnovu video snimka koji je izuzet iz prodavnice „Okov“, primijećeni kako, 3. septembra prošle godine, oko 11 časova, kupuju lak sprejeve. Podsjetićemo, već sledećeg jutra na magistralnim putevima i radnjama osvanuli su šovinistički grafiti, poput „Selite se Turci – Srebrenica“”, navodi se u saopštenju NOve srpske demokratije.

Posrnuli Đukanovićev, režim, ističu u toj partiji nastojao je svim silama da ovo “skandalozno nepočinstvo pripiše pljevaljskim Srbima, stvarajući nezapamćenu medijsku hajku protiv našeg naroda”.

“U tu svrhu pridodat je i izolovani slučaj funkcionera SD-a Sanina Raščića koji je, očigledno, obmanjivao javnost da je pretučen od strane Srba. Srećom, ovaj ali i ostali primjeri besprizornog ponašanja DPS-a, kao i spremnost njihovih aktivista da proizvedu nesagledive posledice po mir i bezbjednost u našoj opštini, u potpunosti je razobličen. Međutim, iako su Pljevlja bila na posebnom udaru Đukanovićeve „tajne policije“, očigledno, riječ je o orkestriranom pokušaju da se isprovociraju sukobi na vjerskoj i nacionalnoj osnovi i da se Crna Gora, umjesto u proces demokratizacije, uvede u građanski rat. Tome svjedoče i grafiti slične sadržine koji su aktuelizovani u Beranama, Nikšiću, Podgorici i u ostalim gradovima”, navodi se u saopštenju Nove.

Bonus video: