Konjević: Blamaža Krivokapića na Vijeću, šef tajne službe protiv šefa policije, kakva "koordinacija"

"Rijetko je ko do sada imao ovakav autoritet u izvršnoj vlasti. Organ kojim presjedavaš ne podržava tvoje prijedloge", kazao je lider SDP-a

15064 pregleda 48 reakcija 41 komentar(a)
Konjević, Foto: Boris Pejović
Konjević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) i član skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Raško Konjević nazvao je "blamažom" to što je premijer Zdravko Krivokapić bio u manjini na Vijeću za nacionalnu bezbjednost, tijelom kojim predsjedava, u "trećem pokušaju da smijeni" direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

"Vijesti" su juče objavile da je Krivokapić zahtijevao da Vijeće donese zaključak u kom će konstatovati da je direktor Brđanin napravio propuste prilikom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija 5. septembra na Cetinju i zatražio utvrđivanje njegove odgovornosti.

"U trećem pokušaju da smijeni direktora policije, premijer Zdravko Krivokapić ostane u manjini na Vijeću za nacionalnu bezbjednost čiji je predsjednik. Rijetko je ko do sada imao ovakav autoritet u izvršnoj vlasti. Organ kojim presjedavaš ne podržava tvoje prijedloge. To se zove blamaža", napisao je Konjević na Tviteru.

Povezani članci

18. Oktobar 2021.

Krivokapić "tražio glavu" Brđanina

"Vijesti" su juče objavile i da su Krivokapića na sjednici podržali šef Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić, ministarka odbrane Olivera Injac i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Konjević je kazao da je "posebno afirmativno" za stanje u sektoru bezbjednosti je što šef ANB-a glasa za smjenu svog kolege.

"Dakle, šef tajne službe protiv šefa policije. Kakva 'koordinacija i operativna usklađenost' organa obavještajno-bezbjednosnog sektora", zaključio je Konjević.

Bonus video: