"u cg se cijeni svaka nacionalnost i vjeroispovijest podjednako"

SNP: Skup protiv Vlade obilovao opasnim porukama, prijetnje ovakve vrste više ne prolaze

Prema njihovim riječima, zahtjevi upućeni sa ovog okupljanja, za koje se ne zna ni ko je organizator, "umnogome podsjećaju na retoriku Demokratske partije socijalista i njima sličnih partija koje ne mogu podnijeti ništa što ima predznak srpskog"

7216 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Jučerašnji skup, organizovan protiv Vlade Crne Gore, obilovao je neprimjerenim i opasnim porukama kojima su učesnici okupljanja upozorili sve koji ne misle kao oni da napuste Crnu Goru i idu u Srbiju, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije.

"Građani, navodno okupljeni zbog brutalnosti policije koja je ispoljena prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija i „nezakonitog“, kako oni smatraju, upisa Cetinjskog manastira na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, iznijeli su niz uvreda na račun Vlade i pripadnika aktuelne vlasti, ne pružajući pritom nijedan dokaz o tzv. nepočinstvima organa reda na Cetinju 5. septembra", navodi se u njihovom saopštenju.

Prema njihovim riječima, zahtjevi upućeni sa ovog okupljanja, za koje se ne zna ni ko je organizator, "umnogome podsjećaju na retoriku Demokratske partije socijalista i njima sličnih partija koje ne mogu podnijeti ništa što ima predznak srpskog". Dodaju i da je dovoljno podsjetiti samo na izjave bivšeg premijera Duška Markovića koji je, uoči izbora 2020. godine, "traktorima prijetio Srbima i sveštenicima SPC"

Istakli su da nemaju želju za bilo kakvim podizanjem tenzija u društvu za koje smatraju da ih ima više nego dovoljno, u obavezi su da ukažu na "opasne poruke" koje su se čule na jučerašnjem skupu i upozore organizatore skupa i njihove nalogodavce "ko god oni bili" da prijetnje ovakve vrste više ne prolaze, te da je Crna Gora od 30. avgusta prošle godine slobodna država u kojoj se cijeni svaka nacionalnost i vjeroispovijest podjednako i koja će tim putem nastaviti da ide.

"Ipak, najveća „vrijednost“ ovog skupa je što mu je prisustvovalo par stotina građana, što dovoljno govori o ozbiljnosti istog. Crna Gora će konačno biti država svih njenih građana, u kojoj će se oni osjećati slobodno i komotno i živjeti bez straha da zbog svog mišljenja mogu trpjeti bilo kakve posledice", kazali su iz SNP-a.

Preporučujemo za Vas