Abazović: Želimo da dijaspora još više ulaže u CG i da država to više vrednuje

Razmijenili mišljenja o mnogim pitanjima, a posebno i mogućnostima snažnije saradnje sa Crnom Gorom, ali i aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori

6414 pregleda 117 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Naša dijaspora neiskorišćeni je dragulj. Želimo da oni još više ulažu u Crnu Goru i da država to vrednuje mnogo više nego što je to do sad bio slučaj, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović koji je sastao sa crnogorskom dijasporom u Njujorku.

Delegacija predvođena Abazovićem i ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem boravi u Njujorku gdje ih je sinoć, kako se navodi u saopštenju Kabineta i Ministarstva vanjskih poslova, srdačno dočela dijaspora koju dominantno čine građani iz Ulcinja, Bara, Tuzi, Krajine, Ana Malita, Plava i Gusinja.

„Vlada je snažno opredijeljena da njeguje odnose sa iseljenicima. Hvala Vam što kontinuirano ulažete i pomažete Crnoj Gori, naročito u teškim momentima", naveo je Radulović.

Oni su sa predstavnicima dijaspore tokom diskusije razmijenili mišljenja o mnogim pitanjima, a posebno i mogućnostima snažnije saradnje sa Crnom Gorom, ali i aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

Tokom posjete Sjedinjenim Američkim Drzavama Abazović i Radulović, pored zvaničnih sastanka, sastaće se i sa još nekoliko udruženja naše dijaspore u Njujorku.

Bonus video: