Vučinić: Smjenom Damjanovića Vlada nastavila trend "sječe" kadrova koji su savjesno i odgovorno radili svoj posao

"Tokom šest mjeseci koliko je obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Damjanović je ostvario značajne rezultate, naročito u sprečavanju šverca cigareta, kao i prilkom nedavne akcije zapljene tone i po kokaina u Mojanovićima kod Podgorice"

5413 pregleda 11 komentar(a)
Vučinić, Foto: Luka Zeković
Vučinić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić saopštio je danas da je "smjena v.d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića na predlog ministra finansija Milojka Spajića bez prethodnog upućivanja javnosti u razloge za takav postupak, još jedan je u nizu krajnje diskutabilnih poteza Vlade, koja nastavlja da širi negativan trend, "sječe" kadrova koji su savjesno i odgovorno radili svoj posao".

"Tokom šest mjeseci koliko je obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Damjanović je ostvario značajne rezultate, naročito u sprečavanju šverca cigareta, kao i prilkom nedavne akcije zapljene tone i po kokaina u Mojanovićima kod Podgorice. Treba imati u vidu, i da je Damjnović radio bez ijednog pomoćnika jer Vlada u prethodnih šest mjeseci nije našla za shodno da ih imenuje i donekle olakša rad", istakao je Vučinić.

On je dodao da "ostaje pitanje kome je smetalo što Damjanović savjesno i odgovorno obavlja svoj posao?"

"Nadamo se da će ministar Milojko Spajić po povratku iz inostranstva naći za shodno da javnosti predoči razloge za ovakav postupak", zaključio je Vučinić.

Vlada je juče na elektronskoj sjednici za vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina (UPC) imenovala Milenu Petričević, dok je odlučeno da se dosadašnjem vršiocu dužnosti Aleksandru Damjanoviću ne produži mandat. To je urađeno na predlog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Ova odluka nije jednoglasno usvojena na sjednici, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora iz Vlade.

Bonus video: