Knežević: Katnić izrekao brutalnu neistinu u namjeri da prikrije tragove koji vode do Đukanovića i Markovića

"U svakom slučaju već sam najavio da ću podnijeti krivičnu prijavu protiv Milivoja Katnića zbog zloupotrebe službenog položaja i pokušaja da opstruira istragu u aferi prisluškivanje i montiranju optužnice u slučaju državni udar"

29332 pregleda 22 komentar(a)
Knežević, Foto: DF
Knežević, Foto: DF

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu, lider Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević kazao je da je brutalna neistina da je odao tajne podatke na sjednici tog Odbora, za šta su ga optužili iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) na čijem je čelu glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Iz SDT su te optužbe iznijeli nakon što je Knežević ranije danas na konferenciji za medije između ostalog rekao da Katnića treba suspendovati i procesuirati, jer kako tvrdi Knežević, pokušava da sakrije ili predsjednika Crne Gore i lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića ili poslanika DPS i bivšeg premijera Duška Markovića.

"U nedostatku argumenata i potpuno razgolićen nepobitnim dokazima o njegovoj namjeri da prikrije tragove koji vode do Mila Đukanovića i Duška Markovića, a odnose se na aferu prisluškivanje, Milivoje Katnić je izrekao brutalnu neistinu da sam odao tajne podatka na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu", naveo je Knežević u odgovoru dostavljenom Portalu RTCG.

Tajne podatke sa sjednice Odbora objavile su, kaže Knežević, "Vijesti".

"Otvoreno sumnjam da ih je Milivoje Katnić plasirao, a iz kojih razloga, vjerujem da će utvrditi nezavisna istraga novog tužilaštva", rekao je Knežević.

SDT-u, kako kaže Knežević, neće biti ni prvi, ni posljednji put da se obračunava sa njim.

"U svakom slučaju već sam najavio da ću podnijeti krivičnu prijavu protiv Milivoja Katnića zbog zloupotrebe službenog položaja i pokušaja da opstruira istragu u aferi prisluškivanje i montiranju optužnice u slučaju državni udar. A što se tiče Katnićevog stava da neće više dolaziti na sjednice Odbora, neka se ne brine. Poslije onog što sam juče čuo na sjednici Odbora, više ga neću zvati, jer moram čuvati ugled Skupštine, a postoji i osnovana sumnja da će sve što čuje na Odboru prenijeti Zoranu Lazoviću. Zato je i napustio sjednicu prije glasanja o Izvještaju", poručio je Knežević.

Knežević je na Katniću poručio da ga neće zaustaviti u razotkrivanju ove i, kako dodaje, mnogih drugih afera, ili, kako dodaje Knežević, neće biti predsjednik Odbora.

"I ne tražim nikakvo obezbjeđenje, ali svima poručujem da ću se i ja i članovi moje porodice braniti svim raspoloživim sredstvima. Vrijeme je za pravdu, ali i da vidimo ko je špijun i ko izdajnik Crne Gore. Za sebe i moju porodicu znam da nismo", zaključio je Knežević.

Bonus video: