Ministarstvo: Zna javnost ko je ojadio Crnu Goru, a Pljevlja uništio, ali se Marković pravi neznaven

"Najtužniji podatak od 30 godina vladavine DPS-a je odlazak preko 20.000 mladih iz naše najsjevernije opštine. Je li to pokazatelj uspješnosti?"

7878 pregleda 10 komentar(a)
Ratko Mitrović, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Foto: Boris Pejović
Ratko Mitrović, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Foto: Boris Pejović

Kada nas bivši premijer, istaknuti član partije koja je utemeljivač crnogorskog kriminala i korupcije, iza kojih je ostao veliki broj kriminalnih klanova i neraščišćenih ubistava, negativno komentariše, onda je za nas to najveća pohvala, saopšteno je danas iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Oni su reagovali na današnje saopštenje poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) i bivšeg premijera Duška Markovića.

"Zapitali smo se da li Marković možda ima amneziju, mada, znajući da se bliže lokalni izbori, svjesni smo da je ovo potez očajnika koji misli da ga i dalje neko podržava, pa se medijski eksponira. Zna dobro crnogorska javnost ko je ojadio Crnu Goru, a Pljevlja uništio i opljačkao za basnoslovne pare, ali se Duško Marković pravi neznaven", ističe se u saopštenju Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma na čijem je čelu Ratko Mitrović.

Oni su dodali da "podsjećaju kakav je bio odnos DPS prema Pljevljima" i da za vrijeme vladavine te partije "nisu nestajali samo radijatori".

"Najtužniji podatak od 30 godina vladavine DPS-a je odlazak preko 20.000 mladih iz naše najsjevernije opštine. Je li to pokazatelj uspješnosti?Podsjetićemo Vas, iako se samo pravite da ste zaboravili, da su Pljevlja za 30 godina vlasti Vaše partije postale najzagađeniji grad Evrope. Jeste li i na to ponosni? Šta je sa mrežom mjernih stanica za kvalitet vazduha i zašto građani informacije o zagađenju vazduha dobijaju tek nakon 15 dana, a ne u realnom vremenu? Potom, jeste li zaboravili da je, prije nego ste vi iz DPS-a došli na vlast, samo u sektoru šumarstva u Pljevljima radilo preko 3.000 ljudi? Zbog Vas i Vaše partije taj broj je danas od 10 do 15 puta manji. Sjećate li se koliko ste stotina kubnih metara drva dijelili partijskim istomišljenicima pred izbore i na taj način ne samo diskriminisali građane Pljevalja i stvarali razdor među njima, već i direktno uticali na uništenje šumskih ekosistema i prirode Crne Gore. Sjećate li se kakav ste posao napravili sa, po zlu čuvenoj, Vektri Jakić?Znate li čije ste džepove punili iz Rudnika Uglja? Sjećate li se cementare, Prevoza Pljevlja, Montera, Građevinara, vojne fabrike i da ne nabrajamo dalje? Koliko ste sportskih klubova ugasili u Pljevljima? Koliko ste seoskih škola zatvorili? Kakva je putna infrastruktura u Pljevljima? Da li uopšte znate koliko ste novca i prirodnih bogatstava iznijeli iz Pljevalja?", poručuju iz Mitrovićevog resora Markoviću.

Oni su poslaniku DPS poručili da ako mu je ovo uspjeh, svaka mu čast na "vrhunski postignutim rezultatima i sistematičnosti u pristupu, jer je ovo stvarno primjer sistematskog uništavanja".

"To će građani Pljevalja, sigurno, znati da cijene. Ali, kad i malo bolje razmislimo, možda niste ni imali vremena da ispratite i saznate o svim ovim dešavanjima jer ste bili zauzeti razvojem mojkovačke duvanske industrije. Na sreću građana Pljevalja, promijenio se odnos državne vlasti prema ovom gradu, te garantujemo da ćemo činiti i učiniti sve da Pljevlja dignemo iz pepela, u kojem ga je ostavila DPS Vlada. Za nas su svaki grad u Crnoj Gori i Crna Gora domovina, a za Vas su bili imovina", zaključuje se u saopštenju Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Bonus video: