"utješna nagrada"

DPS Nikšić: Marković agitovao za vlast pod plaštom nezavisnog novinara, doći će da indoktrinira Nikšićane

Iz tog odbora su kazali da vjeruju da se Marković za tu funkciju dodatno preporučio "spinovanjem afere "Pandora" i niskim napadima na tužioca Katnića"

5896 pregleda 14 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Najnoviji primjer zapošljavanja "podobnih" je pokazatelj političke klime i nakaradnog stanja koje je postalo normalno i očekivano kako u funkcionisanju lokalne vlasti u našem gradu, tako i vlasti sa državnog nivoa, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.

Oni su reagovali povodom imenovanja Nikole Markovića na mjesto v.d. generalnog direktora Radio televizije Nikšić dodajući da je to "utješna nagrada od vlasti za koju je intenzivno agitovao pod plaštom “nezavisnog novinara”"

"Nakon debakla na konkursu u Javnom servisu, gdje se pojavio bez potrebnih uslova, i sa instant diplomom fakulteta završenog na pragu šeste decenije života, Marković će iz Podgorice doći da indoktrinira Nikšićane onako, kako je to činio u vrijeme svog udarničkog rada za sadašnju vlast", navodi se u saopštenju.

Iz tog odbora su kazali da vjeruju da se Marković za tu funkciju dodatno preporučio "spinovanjem afere "Pandora" i niskim napadima na tužioca Katnića"

"Mada, činjenica da je od novine “Dan” svojevremeno napravio bilten Demokrata nije bila na odmet. Kako upućeni izvori iz Nikšića kažu, svoj sadašnji položaj Marković je zaslužio i vrijednim sastavljanjem saopštenja za jednu od vladajućih partija", napisali su iz DPS-a Nikšić.

Kako su kazali, učestala pojava već polako postaje ustaljena praksa, "da se novinari “Dana”, glasila koje je osnovala tajna služba vojske bivše države, raspoređuju po javnim servisima", ali i da je to "logičan tok stvari, ako se uzme u obzir ko je u Nikšiću na vlasti i kako se tu našao".

Preporučujemo za Vas