Vučinić sa Veberom: Na evropskom putu CG očekujemo podršku Njemačke

Vučinić je upoznao ambasadora i sa programom Radničke partije i partijskom strateškom opredjeljenošću ka socijalnoj pravdi i poboljšanju statusa radnika u Crnoj Gori, po ugledu na Njemačku

1718 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Radnička partija
Foto: Radnička partija

Predsjednik Radničke partije (RP) i poslanik u Skupštini Crne Gore, Maksim Vučinić, sastao se danas u Skupštini Crne Gore sa ambasadorom Njemačke Robertom Veberom.

Tom prilikom, saopšteno je iz RP, razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji i krizi uslovljenoj tom situacijom.

Vučinić je poručio da je najbolji način za prevazilaženje aktuelne krize ići u pravcu evropskih demokratija odnosno proporcionalne zastupljenosti partija u Vladi na osnovu snage u Parlamentu.

Dodao je da evropski put Crne Gore nema alternativu i da se na tom putu očekuje snažna podrška Njemačke.

Takođe, tokom sastanka spomenuta je ekonomska i privredna saradnje Njemačke i Crne Gore, sa akcentom na probleme u metalskoj industriji, prvenstveno Željezare u Nikšiću.

Vučinić je upoznao ambasadora i sa programom Radničke partije i partijskom strateškom opredjeljenošću ka socijalnoj pravdi i poboljšanju statusa radnika u Crnoj Gori, po ugledu na Njemačku.

Bonus video: