Pejović: Ulazak DF-a u Vladu bi ubrzao evropski put

"Diskriminacija glasača DF i podništavanje njihovog izbornog rezultata je primjer nezabilježen u demokratskom svijetu i klasično nasilje nad slobodom i pravima građana da biraju i budu birani", ocijenio je potpredsjednik DNP-a

4636 pregleda 28 komentar(a)
Pejović, Foto: DNP
Pejović, Foto: DNP

Evropski put Crne Gore ulaskom Demokratskog fronta u rekonstruisanu Vladu ne samo da ne bi bio zaustavljen, nego bi bio ubrzan - pod pretpostavkom da Evropa podržava one principe koje javno proklamuje, kazao je potpredsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Jovo Pejović.

"Istina je da bi ulaskom DF u novu Vladu do kraja bio demontiran bivši režim i razotkriveni svi prljavi poslovi i afere koje su obilježile njihovu 30 godišnju vladavinu. Naravno, toga se plaši i onaj dio međunarodne zajednice koji je u tome dobrano učestvovao i čijim interesima je bivši režim ponizno služio. U ovome je sadržan odgovor na pitanje ko se to i zašto plaši da DF uđe u Vladu, ko i za čije interese i uz čiju saglasnost postavlja kadrove po Crnoj Gori, kao i ko i zarad koga vrši pritisak na djelove nove vlasti da odustanu od rekonstrukcije vlade u kojoj bi bili predstavnici DF", saopštio je Pejović.

Kazao je da će svako ko bude i "dalje pokušavao DF primoravati da odustane od svojih opravdanih zahtjeva" na kraju biti najveći gubitnik, jer u politici "kad tad stigne na naplatu sve ono što nije rezultat prihvatanja realnosti".

"U politici kao i životu treba biti maksimalno strpljiv. Međutim, i strpljenje ima svoj rok trajanja. Ja sam čvrsto uvjeren da je DF u cilju prevazilaženja stanja u kome se nalazimo dao najveći doprinos time što je uprkos protivljenjma unutar partijskih organa iskazivao ogromno strpljenje i stoički trpio nepravde koje se čine našem savezu i našim glasačima od strane djelova nove parlamentarne većine. To je klasičan primjer nacionalne i vjerske diskriminacije onih građana Crne Gore čiji su preci ugradili svoje živote u njene temelje i njen suverenitet", naveo je Pejović.

Kazao je kako volio da na organima partije kojoj pripada ne bude primoran da "donosimo teške odluke u smislu budućeg funkcionisanja Vlade".

"No, kada nema dobre volje i spremnosti na kompromise i kada zbog toga svi trpimo nesagledive posledice izlaz treba tražiti ma koliko put do njega bio težak. Dovoljno je prošetati ulicama Crne Gore i vidjeti koliko se gorčine sakupilo u narodu. Da li to građani Crne Gore zaslužuju? I koliko ćemo još čekati da se u režiji bivšeg režima pred našim očima organizuju predstave Specijalnog državnog tužilaštva, sudova i policije, a da nova Vlada nema rješenja da se ovaj cirkus zaustavi? Diskriminacija glasača DF i podništavanje njihovog izbornog rezultata je primjer nezabilježen u demokratskom svijetu i klasično nasilje nad slobodom i pravima građana da biraju i budu birani", zaključio je potpredsjednik DNP-a.

Bonus video: