Đukanović: Živjećemo evropski život, nećemo čežnjivo gledati na Rim i Beč

Predsjednik DPS-a kazao da ta partija mora biti "još bolja" i znati da se ne može živjeti od "stare slave"

8855 pregleda 60 komentar(a)
Đukanović, Foto: DPS
Đukanović, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) je u izazovima sa kojima se suočavalo crnogorsko društvo izgradila svoje povjerenje i superiornost na crnogorskoj političkoj sceni, ali DPS sada mora biti još bolji i znati da se ne može živjeti od stare slave, kazao je predsjednik te partije Milo Đukanović, na jučerašnjoj, devetoj Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS-a u Bijelom Polju.

Iz DPS-a je saopšteno da su na izbornoj konferenciji nastavljene reforme unutar partije, te da dokazano da DPS intenzivno nastavlja sa kadrovskim jačanjem stranke, što je, kako navode, ispunjenje jednog od glavnih ciljeva postavljenih na Kongresu iz januara.

"Divno je da smo mi doveli Crnu Goru do nezavisnosti, uveli je u NATO, vodimo je ka Evropi, jer je to obećavajuće. Ako mi kao generacija ne stignemo da uživamo u punoj mjeri evropski kvalitet života, krenuli smo tim putem svjesni da će generacije naših potomaka živjeti evropskim kvalitetom života i valjda smo kao roditelji vrlo srećni zbog toga. Jer nećemo više čežljivo gledati ni na Rim, ni na Beč, ni na Prag, nego ćemo živjeti evropski život ovdje. Tamo je krenula Crna Gora, tamo je vodi DPS”, poručio je Đukanović.

Istakao je da su sada potrebne pametne odluke i pametni izbori da bi oni koji su izabrani na jučerašnjoj konferenciji mogli nastaviti tim putem.

Član Predsjedništva DPS Zoran Pažin rekao je da je Bijelo Polje od posebnog značaja za afirmaciju vitalnih vrijednosti crnogorskog društva, kao što su otvoreno građansko društvo, multikulturalizam, multivjerski karakter društva i antifašizam.

“Danas kao malo kada ove vrijednosti su dovedene u pitanje i opasnost na jedan perfidan način jer je jasno da ono što imamo na političkoj sceni nije u cilju afirmacije već ih nasuprot tome, duboko ugrožava. Tome nema ko da se suprotstavi sem nas, jer kao što znamo DPS uvijek za sobom nosi teret državničke odgovornosti”, kazao je Pažin.

Na konferenciji je zaključeno, kako je saopšteno iz DPS-a, da je cilj "sačuvati superiornost politike" te partije u Bijelom Polju, ali i neophodnost da taj grad da "prepoznatljiv, moćan impuls povratku relevantnosti Demokratske partije socijalista" i njene politike na državnom nivou, kao i "zauzimanja one tradicionalne pozicije stožera državne politike" koja Crnu Goru vodi ka evropskom sistemu vrijednosti i ka evropskom kvalitetu života.

Pored Đukanovića i Pažina, konferenciji su prisustvovali i generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović, koordinator ispred Izvršnog odbora za Bijelo Polje Nikola Divanović, kao i brojni poslanici i članovi Glavnog odbora iz te opštine.

Bonus video: