Radulović: Te antivaksere koji slušaju baba Vange bih izopštio po određenim mjerama iz društva

,,Mi više volimo i slušamo baba Vange i nešto drugo, nego što slušamo nauku. Mi ne posjedujemo svi dovoljno empatije za druge. Ne vakcinisati se znači nositi u rukama pištolj. Rulet ruski igrati, i to ne samo prema sebi, nego prema svojim najbližim”, kazao je Radulović

38384 pregleda 106 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Dok premijer Zdravko Krivokapić za sebe kaže da je fenomen koji koronu nije osjetio i čeka da mu ljekar preporuči vakcinaciju protiv koronavirusa, poslanici vlasti i opozicije dijele makar jedan zajednički stav – vakcinacija je neophodna.

,,Mi nažalost imamo jednog od trojice predsjednika u Crnoj Gori koji se nije vakcinisao. A predsjednik ste Savjeta za borbu protiv korona virusa I to vrijeđa zdrav razum I to je svakako jedan od elemenata koji negativno utiče na taj proces”, kazao je poslanik SDP-a Raško Konjević,

Konjević se vakcinisao jer daje prednost nauci, ističući da je to jedini način da se suprotstavimo virusu. Saglasan je i poslanik PZP-a Branko Radulović, koji kaže da će početkom narednog mjeseca primiti i treću dozu vakcine.

,,Mi više volimo i slušamo baba Vange i nešto drugo, nego što slušamo nauku. Mi ne posjedujemo svi dovoljno empatije za druge. Ne vakcinisati se znači nositi u rukama pištolj. Rulet ruski igrati, i to ne samo prema sebi, nego prema svojim najbližim”, kazao je Radulović

Radulović bi u borbi protiv koronavirusa preduzeo i restriktivnije mjere.

,,Te anti, tzv antivaksere koji slušaju baba Vange bih izopštio po određenim mjerama iz društva. Što to znači – da ne mogu da idu bez propusnice u pozorište, da ne mogu da se druže ni u kafanama ni gdje drugo. Napravio bih I obavezujuću vakcinaciju i medicinskom osoblju i policiji i novinarima i svim onim segmentima društva koji po svom poslu i karakteristikama svoga posla imaju intenzivnu komunikaciju sa građanima”.

S druge strane, lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović nije pristalica nametanja obavezne vakcinacije ali kaže da postoje drugi načini.

,,Posebno mi javne ličnosti, da moramo dati svoj primjer, kao što sam I ja dao u maju, ali isto tako mislim da se mora mnogo više uraditi na polju edukacije stanovništva. Mislim da moramo organizovati mnogo više punktova po svih gradova, posebno po sjeveru gdje će biti prisutni stručni ljekari koji će otkloniti sve nedoumice kod građana”, kazao je Ibrahimović.

I poslanik URE Miloš Konatar saglasan je da svojim primjerom treba da pokažu građanima da je vakcina jedino oružje protiv epidemije.

,,Ja lično sam tokom novembra prošle godine, tačno negdje u ovo doba preležao koronu, a kao neki čin svoje odgovornosti kao javni funkcioner, a naravno I odgovornosti prema svom zdravlju sam se u maju mjesecu vakcinisao I primio drugu dozu vakcine poslije toga”, kazao je Konatar.

On smatra da se trebamo ugledati na zemlje poput Danske, Portugala i Čilea, gdje je procent vakcinisanih od 80 do 90 odsto već znatno suzbio virus.

Bonus video: