Popović: Fizičkom barijerom obezbijediti šetalište u Baru od ulaza za sva vozila, osim onih sa odobrenjem

On je rekao da su nadležne službe Opštine Bar u više navrata postavljale rampe kojima se onemogućava ulazak na dio šetališta, ali su kako navodi Popović one svaki put uništavane

2676 pregleda 4 komentar(a)
Popović, Foto: DPS
Popović, Foto: DPS

Jovan Popović, odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini opštone (SO) Bar saopštio je danas da "apeluje na nadležne službe, da u što skorijem roku, fizičkom barijerom trajno i kvalitetno obezbijede gradsko šetalište od ulaza za sva motorna vozila, osim onih kojima je izdato posebno odobrenje (za snabdijevanje objekata robom, u skladu sa zakonom)".

"Svjedoci smo nemilog događaja, saobraćajne nezgode koja se na žalost danas dogodila na barskom šetalištu, u kojoj su povrijeđeni majka i jednogodišnje dijete. Neodgovornim ponašanjem pojedinaca koji ne poštuju zakon kojim je zabranjeno saobraćanje motornim vozilima na dijelu gradskog šetališta koje je pješačka zona, dolazimo do situacija u kojima su ugroženi ljudski životi, što je i danas bio slučaj. Iako je saobraćajnom signalizacijom jasno naznačena zabrana kretanja motornih vozila šetalištem, svjedoci smo da se osim u slučaju postavljanja fizičkih barijera od strane pojedinaca apsolutno ne poštuje", istakao je Popović.

Povezani članci

31. Oktobar 2021.

Bar: Udario autom ženu sa bebom na šetalištu

On je dodao da su nadležne službe Opštine Bar u više navrata postavljale rampe kojima se onemogućava ulazak na dio šetališta, ali su kako navodi Popović one svaki put uništavane.

"Nedopustivo je, da određen broj neodgovornih pojedinaca, na uštrb sigurnosti velikog broja građana Bara i turista ovoga grada, krši propise, javni red i ugrožava sigurnost. Građane pozivam da poštuju saobraćajne znakove, a nadležne institucije Opštine Bar i države Crne Gore da najstrožije kazne pojedince koji pored svih dodatnih mjera i dalje budu kršili zakon, kako bi se jednom konačno uveo red i obezbijedila sigurnost na šetalištu kralja Nikole", rekao je Popović.

Bonus video: