Mandić: Pokrećemo izbor nove Vlade

Mandić je kazao da su uložili velike napore da se riješi politička kriza u Crnoj Gori, i da su bili spremni da učestvuju u rekonstrukciji Vlade

75814 pregleda 302 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Savo Prelević
Demokratski front, Foto: Savo Prelević

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da je došao trenutak da konstatuju da zbog Dritana Abazovića i premijera Zdravka Krivokapića završava faza razgovora za rekonstrukciju Vlade.

"Mi od danas pokrećemo izbor nove Vlade i predložićemo partnerima da biramo novu vlast", kazao je Mandić na konferenciji za medije.

"Prva mogućnost na putu popravljanja izvršne vlasti, za nas je rekonstrukcija Vlade od danas mrtav proces, kazao je Mandić.

Mandić je kazao da su uložili velike napore da se riješi politička kriza u Crnoj Gori, i da su bili spremni da učestvuju u rekonstrukciji Vlade.

Kako je naveo, bilo je dovoljno vremena i prostora i svi su mogli da daju pozitivan odgovor.

"Mi pokrećemo novu inicijativu, za izbor nove Vlade, i predložićemo partnerima iz parlamentarne većine da biramo novu vlast, novog premijera i nove ministre", poručio je Mandić.

On je rekao da DF poziva sve partnere iz parlamentarne većine da se izjasne o tom predlogu.

Rekao je da građani neće trpjeti i da će izglasati zakone koji su važni za njih.

On je kazao da će ocijeniti dosadašnje rezultate predstavnika vlasti.

Mandić je rekao da je već potrošeno 25 odsto mandata koji su im dali građani.

Ministru finansija, koji je u holu Skupštine, poručio je da nova Vlada treba da odlučuje o onome što je bitno za građane koji su ih glasali.

Rekao je da očekuju dobre vijesti od partnera sa kojima bi željeli da čine novu Vladu, i da je to najmanje 41 predstavnik parlamenta, ali da su otvoreni i za manjine.

Mandić je poručio da danas neće odgovarati na pitanja novinara, jer im je važno da se prenese poruka koji su imali da saopšte.

Kako je kazao, DF će izaći u susret onome što čini politiku tog saveza "da u vremenu koje pred nama izglasamo zakone koji su u interesu građana".

"To ćemo objediniti na jednoj sjednici i građani neće trpjeti zbog ovoga“, poručio je Mandić. On je rekao da su u DF-u razočarani onim što je uradila Vlada, i da ne žele da preuzimaju bilo kakvu odgovornost za njen loš rad. "Mi sve predloge koji će doći iz Vlade, uključujući i budžet smatramo nelegitimnim. Smatramo da nova Vlada treba da odgovori zahtjevima građana", istakao je Mandić. On je rekao da su vrata otvorena za predstavnike nacionalnih manjina i da će oni sami procjenjivati vlastite interese. „Ovo je dobra prilika da konstituišemo Vladu koja bi imala veću podršku nego što je imala Vlada Zdravka Krivokapića“, ocijenio je Mandić. On je dodao da očekuju dobre odgovore od onih sa kojima bi željeli da konstitušu novu vladu, koja će imati podršku 41 poslanika.

Bonus video: