Koprivica: Nećemo dozvoliti vanredne parlamentarne izbore i tačka

On je rekao da očekuje da će Demokratsko front (DF) i Građanski pokret URA riješiti otvorena pitanja među njima

52424 pregleda 142 komentar(a)
Koprivica govori na konferenciji za medije, Foto: Biljana Matijašević
Koprivica govori na konferenciji za medije, Foto: Biljana Matijašević

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica kazao je danas da je stav te partije da nema izbora prije 2024. godine i da mora da se poštuje izborna volja građana.

"Nećemo dozvoliti vanredne parlamentarne izbore i tačka", kazao je Koprivica na konferenciji za novinare u Skupštini Crne Gore.

On je rekao da očekuje da će Demokratsko front (DF) i Građanski pokret URA riješiti otvorena pitanja među njima.

"Nama je žao što je protivljenje troje poslanika modelu rješavanja otvorenih pitanja, koji su podržali 38 poslanika i premijer, dovelo do ovih posljedica i vratilo nas korak unazad. Imajući u vidu da je odbijen naš predlog rekonstrukcije, za koji smatramo da je bio najbolji model za prevazilaženje tih otvorenih pitanja, oni koji su odbili dužni su da predlože model rješenja otvorenih pitanja i mi ćemo se o tome izjasniti", rekao je Koprivica.

On je kazao da bilo koje rješenje ili model moraju sadržati klauzule da nema izbora prije sredine 2024. i da se poštuje izborna volja građana iskazana 30. avgusta 2020.

"Očekujemo da će DF i URA usaglasiti model rješenja i razrješenja ovih pitanja, a mi ćemo se izjasniti kad oni to usaglase i predlože", rekao je Koprivica.

On je podsjetio da Demokrate nijesu bile za obaranje Vlade, već su predložile rekonstrukciju kao najbolji model, da ne bi ulazili u "eksperimentalne situacije".

"Onaj ko odbija model rekonstrukcije, osnaživanja, kadrovskog ojačavanja, organizacionog pojačavanja Vlade, on otvara vrata za te eksperimentalne situacije", naveo je Koprivica.

Bonus video: