Joković: Sve ćemo učiniti da ne dođe do vanrednih izbora

"Ostajemo spremni za razgovore sa svim partijama većine, ali i sa partijama manjina", rekao je Joković

14935 pregleda 35 komentar(a)
Joković, Foto: Biljana Matijašević
Joković, Foto: Biljana Matijašević

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) i poslanik Vladimir Joković rekao je danas da SNP podržava izbor nove Vlade, ali i da će sve učiniti da ne dođe do vanrednih parlamentarnih izbora.

Kazao je da se o rekonstrukciji Vlade priča dugo, a ništa nije bilo i da razumije Demokratski front (DF) zašto je donio odluku kakvu je donio.

"Mi smo u koaliciji Za bućnost Crne Gore imali dogovor da DF odredi ko će biti prvi na listi i oni su izabrali (Zdravka) Krivokapića bez konsultacija sa SNP-om. Takođe, našoj koaliciji je pripalo da predloži mjesto premijera i Milan Knežević je u parlamentu, bez konsultacija sa SNP-om, opet predložio Zdravka Krivokapića. Dakle, oni nijesu zadovoljni sa Krivokapićem, mi su u njihova personalna i kadrovska rješenja nećemo miješati, poštujemo koalicioni dogovor. Dakle, mi podržavamo izbor nove vlade, naravno, sve ćemo učiniti da ne dođe do prijevremenih parlamentarnih izbora", rekao je Joković novinarima u Skupštini, komentarišući najavu DF-a.

Jedan od lidera DF Andrija Mandić je ranije danas kazao da pokreću izbor nove Vlade.

Joković je kazao da bi novi izbori bili vraćanje i dug period gubljenja vremena.

"Mislim da se možemo dogovoriti i da se ovo već neodrživo stanje na taj način najlakše može riješiti", kazao je Joković.

Dodao je da postoji procedura, ne može se izglasavati jedna vlada, dok se ne izglasa nepovjerenje ovoj Vladi.

"Moguće da Vlada podnese ostavku, da premijer predloži u parlamentu provjeru povjerenje, moguće sa potpisom 27 poslanika sa se ide na glasanje u Skupštini. Na to će odgovoriti naredni period, ali je suština da rješenje za ovu trenutnu situaciju moramo naći i mi ostajemo spremni na razgovore sa sve tri političke koalicije koje su osvojile 41 mandat, plus predstavnici nacionalnih manjina u parlamentu, kako ta vlada ne bi zavislila od jednog poslanika i kako bi to bila vlada koja bi napravila ozbiljne reforme za ove tri godine i kako bi na sljedećim izborima opet isti osvojili vlast", rekao je Joković.

Kazao je da SNP nema nikakvih problema sa DF-om.

Bonus video: