Elezovići: Demokrate pokušale da nas ponize, nismo izmanipulisani, već zahvalni Opštini

"Apsolutno ne stoji činjenica da je Opština Bar podijelila građane na prvi i drugi red", navodi se u reagovanju mještana

5578 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predstavnici Demokratske Crne Gore nisu dobili poziv od strane mještana sela Elezovići, već isključivo od jednog mještanina koji je iz ličnih ili možda političkih razloga nezadovoljan izgradnjom puta prema tom selu, što su odbornici Demokrata u barskom parlamentu zloupotrijebili i predstavili na jedan krajnje nekorektan način.

To se navodi u reagovanju koje potpisuje trideset mještana, a koje prenosimo integralno.

"Povodom objavljenog snimka na društvenim mrežama odbornika Demokratske Crne Gore Momčila Lekovića i Milana Neškovića, obraćamo se kao grupa mještana gotovo kompletnog sela Elezovići kako bi ukazali da su činjenice plasirane u objavljenom video snimku iskonstruisane i u potpunosti netačne.

Predstavnici Demokratske Crne Gore nisu dobili poziv od strane mještana sela Elezovići, već isključivo od jednog mještanina koji je iz ličnih ili možda političkih razloga nezadovoljan izgradnjom puta prema ovom selu, što su odbornici Demokrata u barskom parlamentu zloupotrijebili i predstavili na jedan krajnje nekorektan način.

Upravo je taj pojedinac, zajedno sa svima nama, bio uključen u donošenje odluke o dužini trase koja treba da bude asfaltirana, ostavljajući 70m betonskog puta prema svom domaćinstvu kako bi mogao nesmetano i bez posljedica u zimskom periodu da obavlja svoje svakodnevne poslove prodaje drva, te apsolutno ne stoji činjenica da je Opština Bar podijelila građane na prvi i drugi red, već je to naša zajednička odluka.

Ova investicija koja za građane veoma mnogo znači nije dužine kako su predstavili 300m, već je riječ o dužini saobraćajnice od 700m kojom je spojeno barsko selo Elezovići sa selom Gornja Klezna na području ulcinjske Opštine. Smatramo da bi bilo korisno da su predstvnici Demokrata toga dana kada su obišli selo Elezoviće i sačinili ovaj nekorektan video snimak, stali i razgovarali sa ostalim mještanima koji su bili spremni da objasne sve činjenice o kojima ovdje sada govorimo. Ali oni to nisu uradili, vrlo su vješto izbjegli svaku komunikaciju sa gotovo cijelim selom, na osnovu čega se može i zaključiti da im istina uopšte nija bila bitna.

Na kraju, odbornici su pokušali da nas ponize kao građane kada su rekli da smo izmanipulisani. Nismo izmanipulisani, već smo zahvalni Opštini Bar, predsjedniku Opštine i njegovim saradnicima što nas nisu zaboravili i što su odredili ovaj put i naše selo kao prioritet za investiranje i na taj način riješili naše decenijske probleme i olakšali nam svakodnevni život. Mi kao građani ne želimo da učestvujemo u dnevnim političkim razmiricama, samo smo osjećali obavezu da upoznamo javnost sa istinom", zaključuje se u reagovanju koje potpisuju Valde, Dritan, Naime, Medina, Mirsad, Sadija, Fadil, Muslie, Hava, Smail, Sabrije, Redžep, Fatime, Edina, Lulzim, Senada, Omer, Tixhe, Liridon, Majlina, Ćazim, Ermira, Arben, Shehida, Emir, Zyhra, Vaid, Sadete, Ermin i Ardit Elezović.

Bonus video: