LP: Kreirati platformu svih suverenističkih snaga za građanski konsenzus

"Antievropska politika nacionalizma, klerikalizma i velikodržavnih projekata, revizije antifašističkog nasljeđa, ugrožavaju suštinu građanskog, sekularnog i demokratskog društva", zaključeno je na sjednici

2797 pregleda 18 komentar(a)
Sa sjednice na Cetinju, Foto: Liberalna partija
Sa sjednice na Cetinju, Foto: Liberalna partija

Glavni odbor Liberalne partije (LP) pozvao je sve opozicione, suverenističke snage hitno kreiraju zajedničku platformu za građanski konsenzus, koja bi bila usmjerena na rješavanje ključnih pitanja i izazova koji su uslov daljeg evropskog puta Crne Gore, njenog opstanka u NATO, ali i "ukupnog biološkog opstanka njenih građana i očuvanja njihovog dostojanstva".

Povodom 17 godina od osnivanja Liberalne partije i 31 godine liberalizma u Crnoj Gori, sinoć je na Cetinju održana svečano-radna sjednica Glavnog odbora LP.

Na sjednici je, kako je saopšteno, napravljena retrospektiva djelovanja liberala kroz decenije, ali i diskutovano o aktuelnoj političkoj situaciji.

"Konstatovano je da je u vremenu duboke društvene krize i podijeljenosti koja je prouzrokovana politikom aktuelne vlasti, proizvedena velika politička nestabilnost koja je dovela do socijalnog, ekonomskog, zdravstvenog i institucionalnog haosa u državi. Antievropska politika nacionalizma, klerikalizma i velikodržavnih projekata, revizije antifašističkog nasljeđa, ugrožavaju suštinu građanskog, sekularnog i demokratskog društva", saopšteno je iz LP.

Glavni odbor ovlastio je Predsjedništvo partije da donese odluku o načinu izlaska LP na lokalne izbore koji će se održati na Cetinju, u Petnjici i Mojkovcu 5. decembra.

"Odlučeno je da se VI Izborna Konferencija LP održi u prvoj polovini 2022. godine, kada se za to steknu najpovoljniji epidemiološki uslovi, ali i u zavisnosti od održavanja vanrednih parlamentarnih izbora koji se očekuju na proljeće", zaključuju iz LP, kazavši da se na sjednici raspravljalo i o drugim pitanjima iz nadležnosti Glavnog odbora.

Bonus video: