Knežević: Poslanici, funkcioneri i anketari DF-a prisluškivani u hotelu Palas

"Prema našim operativnim saznanjima iz MUP-a došli smo do podataka da je ANB od 5. do 7. jula 2020. ozvučila čitav hotel Palas kako bi ozvučila 278 anketara, poslanika i funkcionera DF-a koji su bili na seminaru"

35205 pregleda 58 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević tvrdi da su poslanici i funkcioneri Demokratskog fronta prisluškivani u hotelu Palas u periodu od 5. do 7. jula 2020. godine.

"Prema našim operativnim saznanjima, koje smo dobili iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), došli smo do podataka da je Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) u periodu od 5. do 7. jula 2020. ozvučila čitav hotel Palas kako bi prisluškivala 278 anketara, aktivista, poslanika i funkcionera DF-a koji su bili na seminaru", rekao je Knežević.

On je na konferenciji za novinare kazao da je dio tih snimaka objavljivan na portalu Udar koji je bio napravljen "za obračun sa DF-om".

"Sad je mnogo važnije i značajnije da se oglasi direktor ANB-a Dejan Vukšić i saopšti crnogorskoj javnosti da li imaju operativna saznanja u odnosu na ovaj prvorazredni skandal i, čini mi se, najveće prisluškivanje u istoriji prisluškivanja", kazao je Knežević.

Pozvao je tužilaštvo, ali "ne Milivoja Katnića" pošto je, kako kaže, nedostojan te funkcije i "pokušaće da istragu skrene u rukavce", da u skladu sa Ustavom, zakonom i nadležnostima istraži ovu informaciju.

"Ja ću kao predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu u što skorije vrijeme inicirati da se saslušaju svi nadležni vezani za ovu aferu prisluškivanja broj 2, koja je u značajnoj mjeri skandaloznija, dramatičnija u odnosu na prisluškivanje u kabinetu specijalnog državnog tužioca", rekao je Knežević.

On je kazao da godinu i nešto dana od njihove pobjede na izborima i "mjesec dana do izbora nove vlade" pokazuje se ono što je znala cijela crnogorska javnost.

"DF je bio i ostao najveći protivnik režima Mila Đukanovića. To smo i danas. Malo im je bilo što su ans hapsili, malo im je bilo što su hapsili članove naših porodica, što su nas osuđivali u montiranim procesima, što i dan danas podižu krivične prijave protiv lidera i funkcionera DF-a nego su morali da ozvuče i hotel Palas kako bi dva dana prisluškivali funkcionere i aktiviste DF-a. Očekujem urgentnu reakciju nadležnih institucija i sigurno se DF neće zaustaviti na ovome i da će svi nalogodovci ovog gnusnog antiustavnog i antidemokratskog čina, morati da odgovaraju", poručio je Knežević.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić rekao je da je bivši režim imao u DF-u informatora, ne bi morali da ozvuče svaku sobu i svaku prostoriju u hotelu Palas.

"Da je DF bio prljava politička organizacija i da je sarađivao sa DPS-om tamo ne bi bilo nikakve potrebe da bilo šta ozvučavaju, jer bi u Frontu bilo dovoljno onih koji rade za službu, pa bi oni napisali izvještaje. I po tome se razlikujemo od drugih organizacija u Crnoj Gori i po tome svjedočimo koliko je bila važna borba DF-a u obaranju režima Mila Đukanovića", rekao je Mandić.

Bonus video: