Petković: Predstoji nam još borbe da sačuvamo naš aerodrom i našu obalu

Okupljene je pozdravio osnivač i predsjednik BF Andrija Petković koji je tom prilikom rekao da je činjenica da su oni među sobim prijatelji, navjeća vrijendost ove građanske liste

3510 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Bokeški forum
Foto: Bokeški forum

Povodom šeste godišnjice osnivanja, građanska lista Bokeški Forum je u Tivtu u subotu organizovala prigodnu proslavu.

Okupljene je pozdravio osnivač i predsjednik BF Andrija Petković koji je tom prilikom rekao da je činjenica da su oni među sobim prijatelji, navjeća vrijendost ove građanske liste.

“Mi smo Bokeljke i Bokelji, svoji na svome, koji su došli ovdje sa neskrivenom željom da brane svoju Boku. Šesti nam je rođendan, a govorili su da nećemo dočekati ni šest dana, a evo posle šest godina, dočekujemo rođendan sa pozicije vlasti. Ekipa koja je sve što je radila, ponavljam, zasnovala na prijateljstvu i slozi i neizmjernoj ljubavi prema Boki. Time što smo ušli u lokalnu upravu Tivta, nismo ostvarili ni 10 odsto onoga što smo zacrtali. To je jednostavno naš početni korak do svega onoga što nas čeka, a čeka nas mnogo posla.”- istakao je Petković.

Istakao je da BF-u predstoji borba za riješavanje nekoliko stvari koje su veoma bitne Tivtu i njegovim građanima, poput “borbe za promjenu Atlasa plaza JPMD na Crnogorskom primorju i povratak plaža u vlasništvo građana.“

„Takođe, tu je još jedna vrlo važna borba, možda i najvažnija, a to je da nećemo dozvoliti da Aerodrom Tivat bude dat u koncesiju. To su naša dva prioriteta u ovom trenutku.“- kazao je Petković i dodao da je za BF važno da oni „ostanu isti kao što su bili prije šest godina kada su osnovani.”

„Da se međusobno poštujemo, uvažavamo i da poštujemo ono što sam prvi put ovdje rekao da biti Bokelj- to je način života. Zahvaljujem našim prijateljima i članovima iz podružnica Herceg Novi i Kotor, a posebno zahvaljujem ljudima koji su sa mnom ušli u Opštinu Tivat da u lokalnoj upravi predstavljaju Bokeški Forum.”- kazao je Petković navodeći imena opštinskih sekretara za privredu Vedrana Božinovića i za društvene djelatnosti Borke Mršuljae, sekretarke Skupštine Opštine Tivat Ivane Aranđus i direktora JU Sportska dvorana Predraga Kovačevića. “Oni svoj posao obavljaju tako da sa njima svi možemo da se ponosimo. Pred svima nama je svakako još puno posla.” - zaključio je Petković.

Bonus video: